Prepaid is nog altijd een veel gebruikte vorm van telefoon gebruik binnen Nederland. Nog steeds heeft zo’n 30% in Nederland een prepaid simkaart in zijn of haar beheer. De een gebruikt de een prepaid simkaart of prepaid sim only als hoofd simkaart waarbij de ander het als tweede of nood telefoon gebruikt. Al met al zal “prepaid vergelijken” altijd lonen. Er zijn namelijk veel verschillende providers met heel erg uiteenlopende voorwaarden. Je moet natuurlijk ook weten op welke punten je het beste kunt vergelijken. Zo rekenen sommige providers af per minuut en sommige per seconde. Dit kan een heel groot verschil maken, in combinatie met de prepaid tarieven natuurlijk, in de keuze welke provider voor jou het meest voordelig uitvalt. Vergelijk prepaid via de onderstaande informatie! Wij hebben voorafgaand de beste prepaid providers geselecteerd. Wij adviseren om een keuze te maken tussen de onderstaande providers!

De beste Prepaid simkaarten vergelijken

De beste prepaid providers van Nederland zijn Simyo, KPN, maar voorheen hoorden Telfort en Vodafone hier ook bij. Zowel Simyo als KPN hebben nog een standaard prepaid tarieven constructie. Vodafone daarentegen kan bepaalde prepaid diensten veel goedkoper aanbieden omdat Vodafone voornamelijk werkt met prepaid abonnementen. Dit betekent dat je een prepaid simkaart koopt, hier beltegoed op gaat opwaarderen en vervolgens met jouw tegoed een prepaid bundel koopt. Dit is de nieuwe vorm van prepaid waarbij de prepaid tarieven vaak een stuk voordeliger kunnen uitvallen. Voor het overzicht hebben wij dus twee verschillende tabellen gemaakt om prepaid te vergelijken. Onderstaand de tabel met de originele manier van het berekenen van prepaid tarieven.

 ProviderAanschafgratis BTG*Per minPer smsPer losse MBPer bundel MB
BestellenSimyo€5,-7,500,100,100,150,03
BestellenSimyo€15,-22,500,100,100,150,03
BestellenKPN€5,-100,200,150,100,01
*BTG = Beltegoed

Prepaid bundels maken een prepaid simkaart vaak erg goedkoop!

Prepaid simkaart met prepaid abonnement / prepaid bundel

Bovenstaande providers maken ook gebruik van prepaid bundels. Een prepaid bundel is een gebundeld aantal diensten dat je met één aankoop kunt kopen. Je simkaart blijft dus een prepaid sim, alleen kom je in één keer meerdere belminuten, sms berichten en data in. Op het gebied van prepaid internet bestaan prepaid bundels als veel langer. Deze prepaid internet bundels hanteren alle providers, dus ook de bovenstaande. Onder andere Simyo gaat een stapje verder om deze prepaid bundel manier ook door te trekken naar het bellen en sms’en.