Prepaid is nog altijd een veel gebruikte vorm van telefoon gebruik binnen Nederland. Nog steeds heeft zo’n 30% in Nederland een prepaid simkaart in zijn of haar beheer. De een gebruikt de een prepaid simkaart of prepaid sim only als hoofd simkaart waarbij de ander het als tweede of nood telefoon gebruikt. Al met al zal “prepaid vergelijken” altijd lonen. Er zijn namelijk veel verschillende providers met heel erg uiteenlopende voorwaarden. Je moet natuurlijk ook weten op welke punten je het beste kunt vergelijken. Zo rekenen sommige providers af per minuut en sommige per seconde. Dit kan een heel groot verschil maken, in combinatie met de prepaid tarieven natuurlijk, in de keuze welke provider voor jou het meest voordelig uitvalt. Vergelijk prepaid via de onderstaande informatie! Wij hebben voorafgaand de beste prepaid providers geselecteerd. Wij adviseren om een keuze te maken tussen de onderstaande providers!

De beste Prepaid simkaarten vergelijken

De beste prepaid providers van Nederland zijn Simyo, KPN, Telfort en Vodafone. Zowel Simyo, KPN en Telfort hebben nog een standaard prepaid tarieven constructie. Vodafone daarentegen kan bepaalde prepaid diensten veel goedkoper aanbieden omdat Vodafone voornamelijk werkt met prepaid abonnementen. Dit betekent dat je een prepaid simkaart koopt, hier beltegoed op gaat opwaarderen en vervolgens met jouw tegoed een prepaid bundel koopt. Dit is de nieuwe vorm van prepaid waarbij de prepaid tarieven vaak een stuk voordeliger kunnen uitvallen. Voor het overzicht hebben wij dus twee verschillende tabellen gemaakt om prepaid te vergelijken. Onderstaand de tabel met de originele manier van het berekeken van prepaid tarieven. Verder op deze pagina hebben wij een nieuwe tabel gemaakt voor prepaid bundels.

 ProviderAanschafgratis BTG*Per minPer smsPer losse MBPer bundel MB
BestellenSimyo€5,-7,500,100,100,120,03
BestellenSimyo€15,-22,500,100,100,03
BestellenTelfort 15€7,50100,150,15niet mogelijk0,01
BestellenKPN€10,-100,300,162,-0,01
BestellenVodafone standaard€5,-50,20*0,151,- per 100 MB per dag0,10
*BTG = Beltegoed

Prepaid bundels maken een prepaid simkaart vaak erg goedkoop!

Prepaid simkaart met prepaid abonnement / prepaid bundel

Onderstaand tonen wij een overzicht van de prepaid bundels. Deze tabel is net even wat anders omdat je met jouw prepaid simkaart een vastgestelde prepaid bundel koopt. Een prepaid bundel is een gebundeld aantal diensten dat je met één aankoop kunt kopen. Je simkaart blijft dus een prepaid sim, alleen kom je in één keer meerdere belminuten, sms berichten en data in. Op het gebied van prepaid internet bestaan prepaid bundels als veel langer. Deze prepaid internet bundels hanteren alle providers, dus ook de bovenstaande. Onder andere Vodafone gaat een stapje verder om deze prepaid bundel manier ook door te trekken naar het bellen & sms’en. Wij hopen dat het op deze manier overzichtelijk genoeg is!

 Prepaid bundelsBundel
kosten
MB'sMinuten & SMSOmgerekend
bellen per min.
Omgerekend
data per MB
BestellenVodafone YOU S€5,-20020 min of 20 sms0,252,5 cent
BestellenVodafone YOU M€10,-50050 min of 50 sms0,202 cent
BestellenVodafone YOU L€15,-2500100 min of 100 sms0,150,6 cent