Written by Medewerker

Zakelijk telefoonnummer doorschakelen naar mobiel met VoIP

Bellen is en blijft tot op de dag van vandaag effectief. Het is dan ook een ‘must’ om als onderneming een servicenummer te hebben waarmee klanten je kunnen bereiken. Je bedrijfsnummer is dan ook een virtueel nummer, wat wilt zeggen dat ieder gesprek dat binnenkomt, wordt doorverbonden met een ander toestel.
Indien je eigenaar bent van een eigen bedrijfsnummer, kan je eveneens bepalen waar bellers terechtkomen. Dit wordt ook wel doorschakelen genoemd. Naast makkelijker bereikbaar te zijn, geeft een vast nummer hebben nog andere voordelen.

Voordelen van doorschakelen

Je bedrijfsnummer is hét nummer waar jij en jij alleen de volledige controle over hebt. Hieruit volgt dan ook automatisch dat je kunt beslissen waar bellers al dan niet zullen terechtkomen indien je hen doorschakelt. Zo kan je misverstanden vermijden, of lastige telefoongesprekken uit de weg gaan. Het geeft ook een vlottere behandeling van een beller dan wanneer je niet zou doorschakelen.

Het is belangrijk dat bellers dan ook goed worden doorgeschakeld. Met het systeem van doorschakelen ben jij altijd en overal bereikbaar, en kan je bovendien ook zelf bepalen wanneer je bereikbaar bent, of eventjes ‘offline’ wilt zijn. Zoals eerder gezegd heb jij de maximale zeggenschap over jouw bedrijfsnummer, wat je er mee doet en wanneer je op te bellen bent.

Een ander voordeel van doorschakelen is dat bellers vlot doorverbonden worden, wat zorgt voor een betere klantenservice, en natuurlijk tevredenere klanten. Zo laat je jouw klanten nooit in de kou, maar toon je dat je beschikbaar bent en ook openstaat voor (persoonlijke) communicatie met jouw cliënteel.

Tip: vast mobiel integratie

Hoe het werkt

Direct doorschakelen is niet alleen snel en flexibel, maar komt ook professioneel over. Via het doorschakelen wordt het telefoonverkeer van en naar jouw servicenummer gecontroleerd, en klantgericht gedaan. Ook kan je hiermee jouw gesprekken opnemen. Dit is vooral handig wanneer je niet bij de mogelijkheid bent om direct te bellen met een klant, zoals wanneer je op de trein, bus of fiets zit, of in de auto bent.

Je koppelt je vaste lijn aan je mobiel, en verbindt deze vervolgens door naar een ander telefoonnummer. Let op: dit kan verschillen per provider. Ga na welke stappen je moet volgen bij de provider waar je jouw telefoonabonnement bij hebt. Je provider kan nog steeds ook kosten rekenen voor het doorschakelen, dus wees hier ook aandachtig voor.

Uitgelicht: VoIP Telefooncentrale voor op Kantoor én Thuis | Eigen VoIP Centrale NL

Oproepen kan je doorschakelen naar een ander toestel of persoon binnen je onderneming. De meest gebruikte wijze hierbij is het doorschakelen van een vaste telefoon naar een mobiel, of van een vaste telefoon simpelweg naar een voicemail doorschakelen.
Direct doorschakelen is dan ook de beste manier om vlot en eenvoudig met jouw telefoonnummer aan de slag te gaan. Op deze manier garandeer je de klant een optimale en bereikbare klantenservice.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 8 =