Mobiele Telefoon Nieuws
Written by admin

Wifi steeds belangrijker bij Mobiele data!

Er wordt dagelijks wereldwijd wat afgebeld. En ook het mobiele dataverkeer is enorm hoog. Hiervoor wordt natuurlijk veel gebruik gemaakt van 2g, 3g, en 4g verbindingen. Toch is er een andere manier flink in opmars, namelijk het gebruik van wifi hotspots. Hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt in plaats van de mobiele dataverbindingen. Door deze ontwikkeling komt de mogelijkheid om op grote schaal te bellen via deze verbindingen ook steeds dichterbij en kan het dus een ware concurrent worden voor het normale bellen via een simkaart. Ook biedt het uitkomst voor devices die niet zijn voorzien van een mobiele simkaart maar wel wifi gebruiken. Het bellen door middel van een wifi verbinding heet VoWifi en zal tussen 2015 en 2020 enorm gaan groeien. Er zal op een gegeven moment zelfs een omslagpunt komen waarbij er dus meer gebeld gaat worden via VoWifi dan via de normale mobiele cellulaire communicatie technologie, stelt Cisco in zijn Visual Networking Index Global Mobile Data Traffic Forecast 2015-2020.

VoWifi is aan het groeien

Er wordt verwacht dat er dus tussen 2015 en 2020 elk jaar een groei zal plaatsvinden en hiermee dus een serieuze plaats gaat innemen binnen de huidige mogelijkheden van mobiel bellen. Er wordt in 2016 een kantelpunt in minuten verwacht waarbij VoWifi bellen het Voice over LTE zal overstijgen. Verder zal er in 2018 over Voip heen worden gegaan. In 2020 is VoWifi goed voor 53 procent van al het Mobiele IP Voice-verkeer.
Het is een goede ontwikkeling en er zullen dan ook veranderingen gaan plaatsvinden als het gaat om mobiele devices. Het aantal Wifi geschikte tablets en andere devices zal een enorme stijging gaan krijgen ten opzichte van de simkaart geschikte tablets en devices.

Mobiele dataverbindingen worden steeds sneller

Mobiele dataverbindingen worden ook steeds sneller. We hebben nu al te maken met een flinke opmars in de vorm van het 4g netwerk dat enorm snel groeit naar een landelijke dekking en standaard. Ondertussen zijn er alweer verhalen van 5g in het nieuws en zal ook deze verbinding niet lang meer op zich laten wachten. Ook 3g maakt nog steeds een groei door en is dan ook nog steeds een veelgebruikte verbinding op de huidige markt. 2g kennen we ook nog echter in het gebruik hiervan is wel een daling te constateren. De snelheden van mobiele verbindingen zal tussen 2015 en 2020 gaan groeien met een factor 3,2 en snelheden zullen dus gaan stijgen van 2Mbps naar 6,5Mpbs. De huidige nieuwste 4g verbinding is hier momenteel de oorzaak van en snelheden zullen met nieuwere ontwikkelde mobiele dataverbindingen alleen maar gaan stijgen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 16 =