Written by Donat

Wat heb je nodig om je telefoon te traceren?

Weet jij waar de meeste consumenten het meest bang voor zijn? Om hun telefoon te verliezen! Niet alleen ben je dan je kostbare apparaat en al je contacten kwijt maar ook al je data, foto’s en apps. Het is dus maar goed dat het traceren van mobiele telefoons na verlies of diefstal steeds makkelijker wordt. Natuurlijk zijn er tegenstanders die nu gelijk denken dat je op deze manier bespioneerd kunt worden. Maar steeds meer reacties op Reviewsbird NL leren ons dat steeds meer mensen het een geruststellende gedachte vinden dat zij gebruik kunnen maken van zo’n functie.

Hoe kun je jouw verloren telefoon traceren

Om er voor te zorgen dat de paniek je niet teveel wordt op het moment dat jouw telefoon gestolen wordt of je hem verloren bent kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen. Zodra je een nieuwe telefoon aanschaft, is het verstandig om het IMEI-nummer van je telefoon te noteren. Zorg ook dat je de inloggegevens van je Apple, Android of Samsung account altijd bij de hand hebt. En sla dit dan niet op in je telefoon, dan heb je er namelijk nog niets aan als je hem uiteindelijk kwijt bent. Als laatste is het verstandig om een traceer app op je mobieltje te installeren. Elke fabrikant heeft eigen software waar je gebruik van kunt maken op het moment dat je jouw mobiele telefoon kwijtraakt. De app van Apple heet Zoek Mijn iPhone en Android heeft de Vind Mijn Apparaat app van Google.

Wat kan jouw provider voor je betekenen?

Vooral als je er van overtuigd bent dat je telefoon gestolen is, kun je jouw provider inschakelen om je sim-kaart te laten blokkeren. Zo verzeker je jezelf ervan dat die in ieder geval niet meer gebruikt kan worden. Je kunt deze functie online en zelfs vaak telefonisch vanuit het buitenland gebruiken. Uit ervaringen met providers blijkt dat steeds meer mensen deze hulplijn gebruiken. Het is zeker ook verstandig om aangifte te doen bij de plaatselijke politie omdat je die namelijk nodig hebt als je een verzekering voor je mobiele telefoon hebt. Je kunt alleen online aangifte doen met je DigiD als je een kopie van je sim-kaart ontvangen hebt.

Wat kun je verder nog doen?

Wil je zeker weten dat de foto’s en informatie op je telefoon niet in handen vallen van kwaadwillenden? Als je eenmaal je telefoon getraceerd hebt dan kun je met behulp van de traceer apps je telefoon op afstand bedienen. Op deze manier kun je een geluid afspelen als je weet dat je telefoon in de buurt is. Dat is vooral handig als je hem weer eens kwijt bent geraakt. Deze functie maakt het ook mogelijk om je mobiele telefoon op afstand compleet te vergrendelen of wissen. Zo kan echt niemand anders bij jouw wachtwoorden, contacten, foto’s en andere persoonlijke data. Zorg daarvoor wel dat je regelmatig een back-up van je data maakt zodat je die altijd opnieuw kunt instellen als je jouw mobieltje weer terug hebt gevonden of een nieuwe hebt gekocht.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een + 15 =