Mobiele Telefoon Nieuws
Written by admin

Vodafone komt met hogere snelheden voor 4G

Vodafone gaat op korte termijn haar snelheden van het huidige 4G netwerk verhogen. De 4G markt stijgt en er komen steeds meer gebruikers van deze snelle internetverbinding bij. De meeste nieuwe high-tech apparaten zijn geschikt voor 4G en de uitbreiding van een landelijke dekking is slechts een kwestie van tijd. Momenteel zijn er een aantal beschikbare toestellen die het snellere 4G netwerk ondersteunen. Het gaat dan om de toestellen Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 Edge en de Samsung Galaxy S6 Edge+, Blackberry Priv (nog niet verschenen maar komt eraan) en de HTC One A9. In 2016 komen er natuurlijk veel meer nieuwe modellen op de markt die vanzelfsprekend de nieuwe en snellere 4G internet verbinding ook gaan ondersteunen. De upgrade van het snellere 4G netwerk wordt ook wel “LTE Cat. 9” genoemd.

Op dit moment kunnen gebruikers van 4G genieten van downloadsnelheden van maximaal 225 Mbps. De werkelijke snelheid is echter in de praktijk een stuk langzamer en afhankelijk van meerdere factoren. Met de nieuwe technologie die Vodafone gaat toepassen moet het echter mogelijk zijn snelheden te halen van maximaal 300Mbps. Dit is dus een flinke toename en dit zal in de toekomst alleen nog maar hoger worden. Enkele plaatsen in Nederland kunnen al gebruik maken van deze snelheden, met name een paar grote steden waaronder delen van Amsterdam.

Gebruik van nieuwe frequenties

Om de hogere snelheden te kunnen realiseren heeft maakt Vodafone gebruik van nieuwe frequenties. Naast de normale 4G verbinding worden er nu ook 800Mhz en 2600Mhz banden ingezet. Die laatste van 2600Mhz is echt een enorm krachtige band echter weer wat minder voor het binnendringen van gebouwen. Door alle banden te combineren naar 1 nieuwe 4G verbinding kunnen er vele malen hogere snelheden worden gebruikt. Als je buiten een gebouw staat en dicht in de buurt van een Vodafone zendmast, dan zijn de snelheden het hoogst. Hiermee kunnen dus momenteel snelheden worden behaald tot maximaal 225 Mbps. Met de nieuwe verbindingen zijn er dus snelheden te halen van maximaal 300Mbps. Dit zal in de toekomst en met nieuwe technieken alleen nog maar groeien.

De nieuwe snelheid geldt voor alle gebruikers die op dit moment een abonnement met 4G hebben bij Vodafone. Als je toegang hebt tot het 4G netwerk en je bezit een toestel die de nieuwe snelheden aankan kun je er bij lancering direct gebruik van maken zonder extra kosten die hier aan verbonden zitten.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × vier =