Written by Savanna

Terugblik op het mobile world congress

Ruim een maand geleden heeft het Mobile World Congress (MWC) weer plaats gevonden in Barcelona. Het was inmiddels alweer de 30ste keer dat dit evenement plaats heeft gevonden. Tijdens deze week presenteren fabrikanten, ontwikkelaars, netwerkcomponenten, telecom software en telecom apps hun nieuwste producten en diensten. Het overkoepelende onderwerp van deze editie was intelligent connectivity. Belangrijk onderwerp hiervan was de ontwikkeling van 5G.

5G mobiele telefoons

Meer en meer fabrikanten en ontwikkelaars van telefoons zijn bezig met het ontwikkelen van een 5G telefoon. Waar de focus bij 4G nog lag bij downloadsnelheid richt 5G zich meer zakelijke en professionele toepassingen waarbij de netwerkvertraging niet langer mag zijn dan enkele tientallen microseconden.

Aankondiging van dit jaar

Dit jaar zijn de eerste mobiele telefoons met 5G aangekondigd tijdens het MWC. Het Chinese bedrijf Oppo heeft een 5G smartphone aangekondigd. Hierbij heeft het nog geen specifieke releasedatum uitgegeven. Naar verwachting zal de telefoon relatief snel op de markt aangezien er al aankondigingen zijn geweest dat er soortgelijke telefoons tegen het einde van het jaar. Zo heeft het Chinese Xiaomi aangegeven de in januari uitgekomen telefoon Mi Mix 3 opnieuw uit te gaan gegeven maar dan met een 5G verbinding. Volgens verschillende bronnen zou Apple eind 2020 pas komen met een telefoon met 5G. Hierdoor zou het te laat zijn voor de introductie in Nederland, die gepland staat medio 2020.

Nieuwe mobiele telefoons

Naast de bovengenoemde aankondigen van de nieuwe 5G telefoons zijn er nog meer telefoons die zijn aangekondigd op het Mobile World Congress. Zoals elk jaar viel ook Samsung op. Samsung kondigt de nieuwste Galaxy apparaten altijd een paar dagen voor het MWC aan.

Nieuwe mobiele telefoons Samsung

Dit jaar kwam Samsung onder andere met 2 nieuwe mobiele apparaten: Galaxy S10 en de Galaxy Fold. De Galaxy S10 moet zich volgens Samsung onderscheiden met het design en de camera. Het design met de schuin aflopende beeldscherm is hetzelfde als bij de S8 en S9. De Galaxy Fold is een opvouwbare telefoon en dus een nieuwe ontwikkeling van Samsung. Voor het huidige aanbod van Samsung kun je op onze Samsung pagina terecht.

Aankondigen mobiele telefoons Nokia

Ook Nokia heeft nieuwe mobiele telefoons aangekondigd tijdens het MWC. Nokia komt met de Nokia 9 PureView. Deze smartphone heeft maar liefst 5 camera’s zonder kleurfilters. Deze 5 camera’s kunnen meer licht opnemen waardoor er meer details worden waargenomen. Het uiteindelijke resultaat hiervan is wel een kleurenfoto. Naast de Nokia 9 heeft Nokia nog 2 telefoons aangekondigd. Deze telefoons zijn meer gericht op budget. De goedkopere ‘android One’ telefoons zijn uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de achterkant. Ook hebben ze gezichtsherkenning aan de voorkant.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × een =