Written by Medewerker

Senioren mobiele telefoon

Mobiele telefoons worden steeds geavanceerder. Senioren hebben vaak een flinke achterstand op die nieuwste technische ontwikkelingen. Heb jij ook moeite om met de nieuwste smartphones om te gaan? Hiervoor zijn er GSM’s en smartphones speciaal ontwikkeld voor senioren. Voor veel ouderen kan dit een uitkomst zijn. Wie weet ook wel voor jou? In deze blog behandelen we alles over de zogeheten senioren mobiele telefoon. Lees dus snel verder!

Wat is een senioren mobiele telefoon?

Seniorentelefoons zijn simpele toestellen, waarvan de bediening is aangepast aan ouderen. Deze telefoons hebben geen kleine schermen en toetsen of virtuele toetsenborden. Vaak is het een GSM met grote toetsen. Het geluid kan voor slechthorenden extra hard gezet worden en sommige toestellen geven fel licht wanneer om te laten zien dat je gebeld wordt. Dit is speciaal gedaan voor slechthorende of dove ouderen. Voor slechtzienden of demente ouderen heeft dit toestel fototoetsen. Er kunnen foto’s toegevoegd worden aan telefoonnummers, waardoor de gebruiker met één druk op de knop gemakkelijk kan bellen.

Mobiele telefoon kopen?

Zie hieronder een overzicht met mobiele telefoons (voor senioren). Klik op ‘Bekijken’ om een mobiele telefoon aan te schaffen.

Voor wie is een senioren mobiele GSM handig?

Seniorentelefoons zijn speciaal gemaakt voor ouderen. Voor hen is de bediening aangepast voor makkelijker gebruik. Ook voor mensen met een beperking of mensen die niet goed overweg kunnen met een normale mobiele telefoon, kan het een uitkomst bieden. Ook voor slechthorenden en slechtzienden zijn er aanpassingen gedaan om zo toch mobiel bereikbaar te kunnen zijn.

Eigenschappen seniorentelefoons

Een mobiele telefoon voor senioren heeft andere functies dan normale mobiele telefoons. De belangrijkste functies zijn:

  • Grotere bedieningstoetsen
  • Fototoetsen
  • Geheugentoets (nummerherhaling)
  • Groot scherm
  • Luide beltoon
  • Bel licht
  • Bellen gaat via de luidspreker
  • Een vast oplaadstation

SOS knop

De SOS knop die op sommige seniorentelefoons zit, is bedoeld om familieleden te waarschuwen in bepaalde onveilige, angstige situaties. Het nummer dat bij het indrukken van de knop wordt gebeld, kun je vooraf instellen. Deze knop geeft de ouderen en hun omgeving een stuk meer zekerheid. Let op: het alarmnummer 112 is niet bedoeld om in te stellen als noodnummer. Het gaat hier puur om de persoonlijke kring van de ouderen.

Vergoed door zorgverzekering

Een senioren mobiele telefoon met SOS knop kan gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar. In Nederland kan personenalarmering namelijk (gedeeltelijk) vergoed worden.

Verschil tussen een GSM en smartphone

Seniorentelefoons worden aangeboden als GSM, smartphone en vaste telefoon. Veel mensen weten niet wat het verschil is tussen een GSM en een smartphone. Een GSM en een smartphone zijn allebei mobiele apparaten waarmee je belt en sms’t. De mogelijkheden van een GSM houden hier vaak wel bij op. Een smartphone heeft allerlei extra functionaliteiten, zoals toegang tot het internet, de mogelijkheid om apps te downloaden en een (betere) camera. Een ander verschil is dat gsm’s vaak een fysiek toetsenbord hebben, terwijl het toetsenbord van smartphones meestal virtueel is. In het geval van een seniorentelefoon is het een GSM met grote toetsen. Daarom is een seniorentelefoon vaak een GSM.

Nieuwste mobiele telefoons

Veel van de functies van seniorentelefoons zijn ook beschikbaar op de nieuwste smartphones. Zo kunnen de icoontjes en tekst sterk vergroot worden en kan het geluid ook hard gezet worden. Wanneer ouderen dus enige kennis van de nieuwste technologie hebben, kan dit ook nog een goede uitkomst bieden. Voor hen kan een sim only abonnement ook erg handig zijn. Zo kunnen de ouderen altijd en overal in contact staan met wie ze willen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 17 =