Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

Samsung Galaxy Note 7 definitief uit de productie

Samsung haalt haar Galaxy Note 7 definitief uit te productie. Eind augustus kwamen de eerste berichten de wereld in, over meerdere ontplofte batterijen van de Samsung Galaxy Note 7. Na een grote terugroepactie, gestaakte verkoop en vervanging van de batterij heeft de Galaxy Note 7 het uiteindelijk toch niet gehaald. Samsung heeft het toestel definitief opgegeven.

De Samsung Galaxy Note 7 zou op 10 oktober 2016 weer terug de verkoop ingaan, nadat deze op 2 september stil kwam te liggen door een wereldwijde terugroepactie van Samsung. Er zijn toen ongeveer 2,5 miljoen toestellen teruggeroepen en waar mogelijk vervangen door een nieuw en ‘veilig’ toestel. Toen het bedrijf niet aan de eigen doelstelling kon voldoen en de klant op 10 oktober moest teleurstellen door het toestel nog even vast te houden, ontstonden er twijfels of het toestel nog wel op de markt zou komen.

Vandaag is vervolgens naar buiten gekomen dat de product van Galaxy Note 7 definitief is stilgelegd. Naar verwachting zal deze niet meer hervat worden. Aanhoudende incidenten met het toestel hebben hiervoor gezorgd. Eerder op de dag aan mensen die al in het bezit waren van het vernieuwde model al adviseerde het toestel uit te zetten zolang het onderzoek gaande is. Ook heeft Samsung wereldwijd alle winkeliers opgeroepen het nieuwe toestel niet meer te verkopen. Nederlandse consumenten die met smart hebben gewacht op een nieuw model van de Samsung Galaxy Note 7 zullen ter compensatie een geheugenkaart van 128 MB ontvangen.

Hiermee zal het bedrijf flink gezichtsverlies leiden en kan er bij consumenten ook vrees ontstaan om andere Samsung toestellen aan te schaffen. De tactische zet van Samsung, om twee weken voor de lancering van de iPhone 7 haar eigen Galaxy Note 7 op de markt te brengen, heeft het toestel de das omgedaan. Naar verwachting kunnen de kosten van de terugroepactie oplopen tot ruim 15 miljard euro.

Samsung Galaxy Note 7

De Samsung Galaxy Note 7 was voor een korte duur het meest luxe toestel op de smartphone markt. Een grotere versie van de Samsung Galaxy 7, met een pakket aan verbeteringen moest de consument pleasen en wegtrekken bij Apples Iphone 7. De Samsung Galaxy Note 7 was de eerste smartphone die beschikte over een irisscanner om je telefoon te ontgrendelen. Daarnaast was de smartphone bestand tegen een val, door de toevoeging van Gorilla Glass 5, en kon het toestel ruim anderhalf uur onder een meter water overleven. Of er nog een vergelijkbaar toestel van Samsung op de markt komt, is onbekend.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een × 3 =