Mobiele Telefoon Nieuws
Written by admin

Samsung en Apple verkopen de meeste smartphones

Het blijft een eeuwig gevecht tussen de giganten als het gaat om de smartphone markt. Het is een algemene bekendheid dat Samsung en Apple de markt regeren en deze 2 aanbieders van mobiele telefonie zijn dan ook goed voor het grootste marktaandeel. Maar wie is momenteel de absolute koploper en welke van de 2 volgt daar kort achter. Tijd voor wat updates…

Samsung lange tijd marktleider

Ondanks dat Apple onder grote bevolkingsgroepen razend populair is kunnen we constateren dat de modellen van Samsung in combinatie met het Android besturingssysteem minstens even populair is. Samsung heeft met haar toestellen en met name de Galaxy S series een flinke reputatie opgebouwd als het gaat om high-end toestellen. Samsung staat dan ook sinds 2011 al aan kop wat betreft de verkoop van mobiele toestellen en heeft lange tijd het grootste marktaandeel in handen gehad. Apple volgt wel als “close second” wat de strijd tussen de 2 nog groter maakt. Verder moeten Samsung en Apple ook vrezen voor de goedkopere budget modellen van bijvoorbeeld een Huawei. Deze toestellen zijn namelijk een stuk goedkoper maar doen wel mee als het gaat om technologie. De toestellen vormen daarom een dreiging uit onverwachte hoek. Zeker nu het bedrijf onder dochtermerk Honor met 2 nieuwe top modellen op de markt komt die zich mogen scharen onder de grote jongens. Verder zien we dat dat het Windows Phone van Microsoft een heel stuk minder goed in de markt ligt en slechts een zeer klein marktaandeel heeft in mobiele telefonie. De kans dat Microsoft ook maar enigszins in de buurt gaat komen van Samsung en Apple is daarom ook relatief klein.

Apple eind 2014 voorbij Samsung

Als we alle analytici mogen geloven dan gaat Apple in het laatste deel van 2014 Samsung voorbij, ook al is het nipt. Dit komt mede door de enorme populariteit van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus die wereldwijd gretig worden afgenomen. Met de iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zet Apple deze lijn door met nog betere en snellere toestellen. Samsung geeft al enige tijd geen exacte verkoopcijfers meer, de publicaties van het marktaandeel door analytici is echter vrij nauwkeurig. Apple gaat over Samsung heen met een wereldwijde verkoop van bijna 75 miljoen toestellen. Dit is meer dan Samsung in dezelfde periode (laatste kwartaal van 2014) met de verkoop van iets meer dan 73 miljoen toestellen wereldwijd. Over heel 2014 gezien was Samsung nog wel de best verkopende partij.

Samsung verklaarde de daling door concurrentie in de markt. Het bedrijf verwacht echter met hun nieuwe lijn weer een inhaalslag te maken en hopelijk weer op gelijke voet met Apple te komen of liever nog meer verkopen te realiseren dan Apple momenteel doet.

Samsung en Apple staan beide garant voor mobiele telefoons voorzien van de laatste technologische snufjes. Hierdoor blijven de 2 mobiele fabrikanten bovenaan staan. Budget aanbieders timmeren goed aan de weg maar het zal nog wel enige tijd duren voordat deze echt gaan binnendringen in de top 5 van marktleiders binnen de telecomwereld.

Als er gegevens bekend zijn van 2015 zullen wij deze snel met jullie delen!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

zestien − 11 =