Written by Medewerker

Prepaid simkaart zonder registratie, kan dat?

Een prepaid simkaart kan handig zijn voor jouw apparaat, maar zou je de simkaart ook zonder registratie kunnen gebruiken? Is het mogelijk om anoniem een simkaart aan te schaffen in Nederland? En wat komt hierbij kijken? Wij zochten het voor jou uit.

Simkaart zonder registratie

Een prepaid simkaart zou je kunnen gebruiken zonder registratie. Niet in elk land is bekend of dit van toepassing is. We kunnen wel met zekerheid zeggen dat het in Nederland wel een optie is. Je kunt in Nederland dus anoniem (zonder registratie) een simkaart aanschaffen. Maar bijvoorbeeld in België is registratie verplicht. Hier is voor gekozen vanwege veiligheidsredenen.

Simkaart kopen zonder registratie

Een eigen prepaid kaart kopen? Dit kan online. Je hoeft je in Nederland hiervoor niet te registreren. Benieuwd naar wat het huidige aanbod is? Bekijk hieronder de beste prepaid simkaarten van dit moment!

ProviderAanschafgratis BTG*Per minPer smsPer losse MBPer bundel MB
BestellenSimyo€5,-7,500,100,100,150,03
BestellenSimyo€15,-22,500,100,100,150,03
BestellenKPN€5,-100,200,150,100,01

Voor al deze simkaarten hoef je je niet te identificeren / registreren. Wel zul je je adresgegevens moeten achterlaten, zodat de simkaart verzonden kan worden. Ook moet je bepaalde gegevens invullen als je een account wilt aanmaken.

Voor wie is dit handig?

Een prepaid simkaart zonder registratie kan handig zijn wanneer je echt privacy nodig hebt. Bijvoorbeeld een journalist die in het buitenland onderzoek doet. Zo kan je telefoonnummer en locatie niet worden getraceerd. Daarbij kan je bij bepaalde simkaarten ook extra functies toevoegen, zoals encryptie van je telefoongesprekken of sms berichten. Deze extra functies brengen wel vaak extra kosten met zich mee.

Hoelang blijft de anonieme prepaid sim nog geldig?

Voorlopig blijft de “anonieme” simkaart geldig in Nederland, maar de vraag is voor hoe lang. Nu ziet de minister van Justitie en Veiligheid geen reden om het te verbieden. Als het wel verboden zou worden zou het te makkelijk kunnen worden omzeild, daardoor is het nog niet nodig om een verbod in te stellen.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *