Written by Kas

Nano simkaart kopen voor je telefoon?

Nano simkaart
Om te kunnen bellen, internetten en sms’en met een smartphone is het noodzakelijk om een simkaart te kopen. De nano simkaart is de kleinste simkaart en past in alle nieuwe smartphones. De nano simkaart werkt hetzelfde als andere formaten simkaarten zoals de micro simkaart of de standaard simkaart.

Wat is een nano simkaart?

De nano simkaart is de kleinste simkaart tegenwoordig. Deze simkaart is in 2012 ontstaan en heeft de afmetingen van 12,3 mm x 8,8mm. Hierdoor is alleen de simkaart zichtbaar en niet het plastic wat er om heen zit zoals bij de standaard of micro simkaart.

De kans is heel groot dat jij een nano simkaart nodig hebt, vanaf de iPhone 5 is deze simkaart namelijk geïntroduceerd. Bij Samsung is deze vanaf de Galaxy S6 geïntroduceerd.

Door het aanschaffen van een nano simkaart maak je makkelijk verbinding met de provider waardoor je overal kunt internetten, bellen en sms’en. Daarbij zijn er 3 opties mogelijk om te kiezen, namelijk:

  • Prepaid. Met prepaid betaal je vooraf en betaal je dus alleen voor wat je gebruikt, daardoor betaal je nooit te veel. Als de data op is, kun je gemakkelijk de data opwaarderen.
  • Sim only. Bij een sim only schaf je alleen een simkaart aan en geen toestel. Dit is dus een abonnement waarbij je alleen voor internet, bellen en sms’en betaalt, hiermee bespaar je dus op maandelijkse kosten.
  • Abonnement met toestel. Je zoekt een provider uit en kijkt naar de beste telefoon waarbij je elke maand een vast bedrag betaalt, plus het bedrag voor de gekozen bundel. Hierbij zit je dus vast aan een abonnement en kun je gemakkelijk te veel betalen.

De voordelen van een nano sim

  • De meeste apparaten werken tegenwoordig met een nano simkaart, de micro en mini simkaart komen amper meer voor.
  • De nano simkaart is de kleinste plastic simkaart en daardoor duurzamer en lichter.
  • Met een opslagcapaciteit van 128 KB is het een stuk beter als vorige varianten

Verschillende formaten simkaarten

Er zijn 4 verschillende soorten simkaarten, beginnend met de mini sim (oftewel standaard sim), deze simkaart is 25 x 15mm en is het grootste van alle 4. De micro sim zit tussen de mini sim en de nano sim in kwa grootte, de afmetingen hiervan zijn 15 x 12mm. De nano sim , waar dit artikel over gaat is 12,3 x 8,8 mm en heeft bijna geen plastic eromheen. Als laatste is er de eSIM, dit is de kleinste en is 5x6mm en zit al ingebouwd in het toestel.

Wat als ik een ander formaat simkaart heb?

Providers leveren altijd een 3-in-1 simkaart. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de simkaart niet past, je kunt namelijk de simkaart gemakkelijk uitdrukken naar de juiste formaat simkaart, tenzij de juiste grootte al is geleverd. Er wordt ook een adapter bijgeleverd, hierdoor past elke simkaart.

Waarom een nano simkaart prepaid kopen?

Dus welke nano simkaart moet je kopen en waar kan je deze bestellen? De beste optie is een prepaid nano simkaart, maar waarom?

  • Je zit niet vast aan een abonnement, hierdoor betaal je alleen voor wat je gebruikt
  • Je kan niet te veel betalen, omdat de data lang geldig blijft
  • Er zijn geen hoge (roaming) kosten als je over de data heen gaat (dat kan niet met prepaid)
  • Opwaarderen is erg makkelijk

Nano simkaart bestellen

 ProviderAanschafgratis BTG*Per minPer smsPer losse MBPer bundel MB
BestellenSimyo€5,-7,500,100,100,150,03
BestellenSimyo€15,-22,500,100,100,150,03
BestellenKPN€5,-100,200,150,100,01

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee × drie =