Written by Merel

Mobiele telefoon voor ouderen

Een mobiele telefoon voor ouderen kan er soms anders uitzien dan de moderne toestellen waarmee we allemaal bekend zijn. Niet alle ouderen hebben de behoefte aan deze technologie. Veel van dit soort mensen heeft dan ook een toestel alleen om te bellen. Deze senioren telefoons hebben vaak bv. extra grote toetsen die makkelijk te bedienen zijn. Dit is voornamelijk voor mensen die dit handig vinden. Dit soort telefoons zijn vaak simpel en worden dus gebruikt om bereikbaar te zijn of zelf te kunnen bellen. Er zijn echter ook genoeg geschikte telefoons die voor senioren geschikt zijn, omdat ze erg gebruiksvriendelijk zijn! Hieronder laten we je ze zien.

De meeste senioren zoeken toch een telefoon waar wat meer mee kan worden gedaan. Zo kunnen ze met meer functionaliteiten sneller dingen regelen of bv. videobellen met familie, vrienden en kennissen. Soms is het voor deze groep lastig om te wennen aan de ongekende mogelijkheden. Dit kan ook komen door minder intensief gebruik of algemene desinteresse voor smartphones. Eenmaal bekender met smartphones vindt er vaak snel een omslag plaats en gebruiken ze deze telefoons dan ook veel meer.

Steeds meer ouderen aan de smartphones

De markt voor zogenoemde seniorentelefoons groeit dus. Steeds meer senioren maken kennis met smartphones en worden er bekender mee. Er zijn verschillende onderzoeken naar gedaan en daar komen dan ook een aantal telefoons het beste uit. Ben jij op zoek naar de beste seniorentelefoon? Wij laten je hieronder de top 3 zien!

Wat is de beste seniorentelefoon?

Er zijn verschillende mobiele telefoons voor ouderen en door ouderen getest. Door lang met deze smartphones in de weer te zijn en daarna de plus- en minpunten te bespreken komen daar dan ook de beste resultaten uit. Hieronder 3 telefoons die door ouderen zeer goed worden ontvangen in alle opzichten.

Nokia Lumia smartphone met Windows

Nokia heeft verschillende Lumia telefoons op de markt, variërend van net boven de 100 euro tot een paar honderd euro. De prijs is dus al een goede binnenkomer. Andere high-end toestellen beginnen vaak al bij 500,- of 600,- euro. Dit als wel bv. kijken naar Apple of Samsung. Ook wordt Windows goed ervaren met de grote tiles (tegels) op het scherm waarin alles duidelijk te zien is. Qua gebruikers ervaring zit het dus wel helemaal goed met deze telefoon. Ideaal voor de beginnende gebruiker die wel wil genieten van een de bomvolle keuze aan functionaliteiten. Het toestel is voor de basis zaken als bellen, video bellen, agenda, Whatsapp en andere apps een goede telefoon tegen een betaalbare prijs.

Apple iPhone 6

De Apple iPhone 6 is natuurlijk weer een heel ander verhaal. Er zijn veel meer mogelijkheden en het toestel is sneller, heeft een veel betere camera, heeft een mooi groot scherm en heel veel apps beschikbaar in de Appstore. Ook zijn een hoop mensen al bekend met bv. de iPad, wat het makkelijker maakt om met een iPhone aan de slag te gaan. De iPhone wordt dan ook zeer positief beoordeeld door senioren en is daarom ook een veel gekozen optie.

Samsung Galaxy Note

Ook dit toestel valt erg in de smaak. De Samsung Note heeft een mooi groot 5,5 inch scherm. Ook kan er gebruik worden gemaakt van een pennetje. Dit valt samen met de rest erg in de smaak. De prijs van het toestel is wel wat minder populair in vergelijking met de Lumia telefoons van Nokia. Ook voor makkelijk mee nemen onderweg is het toestel net iets te groot voor de meeste mensen.

Welke seniorentelefoon moet ik nu kiezen?

Dit is weer voor iedereen anders. De Nokia Lumia heeft een lage instapprijs en is makkelijk te gebruiken voor de beginnende gebruiker. Dit maakt het dan ook een hele goede seniorentelefoon. Wil je echter wat meer functionaliteiten, snelheid en mogelijkheden dan kun je beter kiezen voor de iPhone 6 of Samsung Note.

Er zijn natuurlijk ook andere hele goede telefoons verkrijgbaar en het is dan ook altijd en voor iedereen weer een persoonlijke keuze!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twintig − 2 =