Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

Mobiele telefoon uitlezen

Wil je weten wat er eigenlijk allemaal op jouw mobiele telefoon staat? Dan kan je jouw mobiele telefoon uitlezen op verschillende manieren. Je kan je gegevens inzien door het toestel aan te sluiten op laptop, pc of ander apparaat. Hiermee kan je door mappen bladeren en zien wat er allemaal op jouw smartphone staat. Dit werkt op elke mobiele telefoon weer anders. Ook kan het zijn dat je wegens strafrechtelijk onderzoek gegevens terug wilt vinden die zijn gewist. Nu denk je waarschijnlijk, dit is toch niet mogelijk? Toch zijn er zelfs in deze gevallen manieren om gegevens die zijn verwijderd alsnog terug te halen. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als bewijs in een zaak waar de rechter aan te pas komt. Lees hieronder meer over de manieren om jouw mobiele telefoon uit te lezen.

Jouw mobiele telefoon zelf uitlezen

Als je gewoon al jouw gegevens in wilt zien die op je smartphone staan, dan kan je jouw telefoon zelf uitlezen. Dit kan op verschillende manieren, die hieronder toegelicht zullen worden.

Apple iPhone uitlezen met iTunes

Apple maakt voor het bekijken, verwijderen en opslaan van bestanden gebruik van iTunes. Hiermee kan je dus zien wat er allemaal op je telefoon staat en bestanden eventueel bewaren op een extern apparaat. Het is mogelijk om muziek, foto’s en video’s op deze manier over te zetten. Wil je echter nog meer inzage in wat er allemaal op jouw iPhone staat, dan kan je hiervoor EX File Manager (File Explorer) gebruiken.

Android toestel uitlezen

Als je beschikt over een Android toestel dan gaat dit wat makkelijker. Je kan in de meeste gevallen de mobiele telefoon uitlezen door deze aan te sluiten op een PC. Het apparaat wordt herkent als een harde schijf en je hebt direct inzage in al jouw bestanden.

Windows Phone uitlezen

Een Windows Phone kan ook worden aangesloten op een computer om bestanden in te zien. Windows Phone maakt voor bepaalde dingen (foto’s en muziek) ook gebruik van een eigen software programma. Dit is het programma “Zune” waarmee je dan dus ook de nodige data over kan zetten.

Mobiele telefoon uitlezen met behulp van forensisch onderzoek

Heeft u te maken met een zaak waarbij u verwijderde gegevens wilt terughalen voor een onderzoek? Dit kan in sommige gevallen nodig zijn. Als er een onderzoek loopt kan er het nodige bewijs vereist zijn om bepaalde dingen hard te maken. Hiervoor is dan wel specialisme nodig. Normaal gesproken zijn gewiste bestanden niet meer te traceren. Er zijn echter forensische onderzoek bureaus die ook verwijderde bestanden kunnen terughalen. Op deze manier is de mobiele telefoon uitlezen vanzelfsprekend weer mogelijk. Er wordt voor het onderzoek gesproken met een forensisch adviseur die gaat bekijken wat er mogelijk is. Vervolgens zal er vast komen te staan wat de kosten zijn voor het uitlezen van uw mobiele telefoon. Als dit duidelijk is en het proces in werking wordt gezet zal de mobiele telefoon worden uitgelezen. Er kunnen meer dan 10.000 type telefoons succesvol worden uitgelezen. Na meestal een week ontvangt u dan de onderzoeksresultaten die weer kunnen worden gebruikt in een dergelijke strafrechtelijke zaak.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie × 3 =