Written by Merel

Mobiele telefoon inleveren

Heb je een nieuw toestel? Wat doe je dan met je oude toestel? Je kunt jouw mobiele telefoon inleveren. Op deze manier krijg je nog geld voor het toestel die dan vervolgens kan worden gebruikt voor de refurbished markt. De prijs die je ervoor krijg is afhankelijk van de staat van toestel. Heeft deze defecten, is het scherm kapot of heeft de telefoon krassen? Dan is de smartphone vanzelfsprekend minder waard. Maar heb jij nog een redelijk in nieuwstaat verkerend toestel, dan krijg je daar natuurlijk veel meer voor. Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid jouw mobiele telefoon zelf te verkopen. Dit kost je echter meer tijd en moeite. Er zijn genoeg websites te vinden waar je jouw toestel opstuurt en hier snel geld voor krijgt. Zo staat het dan ook vlot op je rekening. Je kan je oude toestel ook schenken aan een goed doel. Aan jou de keuze!

Geld ontvangen voor jouw gebruikte mobiele telefoon

Op internet wordt er handig gebruik gemaakt van oude toestellen. Ze worden volledig gecheckt, gereset en daar waar nodig onderdelen vervangen. Zo kan het toestel weer de markt op als zijnde nieuw, onder de naam refurbished of pre-owned. Het is ook helemaal niet zo gek, want waarom een occasion wel en een gebruikt toestel niet? In de meeste gevallen zie je het niet eens want de toestellen worden weer helemaal als nieuw gemaakt. Je kan jouw gebruikte mobiele telefoon inleveren bij bedrijven als Rebuy.nl, Phonehouse of PDAShop.nl. Zo ben je er snel vanaf en ontvang je hiervoor direct geld. Wat je voor jouw telefoon krijgt is moeilijk te zeggen omdat elk toestel weer een andere nieuwprijs heeft. Ook de staat van het toestel kan verschillen. Om een voorbeeld te geven, voor high-end smartphones van bv. Apple of Samsung zal je moeten denken aan een bedrag tussen de 300,- en 400,- afhankelijk van meerdere factoren.

Oude mobiele telefoon inleveren voor goede doelen

Er zijn ook andere alternatieven voor jouw gebruikte mobiele toestel. Je kan deze door middel van allerlei acties ook doneren aan een goed doel. Er worden met regelmaat mobieltjes opgehaald met behulp van allerlei inzamel acties. Het geld dat deze acties oplevert gaat dan weer naar goede doelen zoals bv. War Child, Stichting AAP, CliniClowns, Wereld Natuur Fonds, Oxfam Novib, World Food Programme, Duchenne, Stichting Opkikker. Wil je iets goeds doen met je gebruikte telefoon, of heb je nog een heel oud toestel die toch bijna niks meer oplevert? Geef het dan aan een goed doel en steun hun met een kleine bijdrage in de vorm van je oude telefoon.

Toestel naar familie

Gebruikte toestellen gaan ook vaak naar familie die een toestel kunnen gebruiken. Dit gebeurd in Nederland heel vaak. Heeft iedereen al een toestel, dan zijn er dus voldoende manieren op jouw mobiele telefoon in te leveren.

Wat gebeurt er met de ingeleverde telefoon?

Bij het inleveren wordt jouw toestel klaar gemaakt voor de nieuwe eigenaar. Er wordt zo nodig het een en andere vervangen. Ook wordt hij volledig gecheckt. Waarschijnlijk heb je alle data al verwijderd van het toestel. Zo niet dan kan je dit vaak nog laten doen bij het bedrijf waar je hem inlevert. Bij een goed doel worden ze in grote getalen verkocht en gaat de opbrengst naar zaken waar dit doel voor staat.

Waar kan je gebruikte smartphones inleveren?

Merken doen er zelf ook veel aan om jouw toestel in te leveren bij hun. Zo heeft Apple een eigen inlever platform waarmee je na het inleveren korting krijgt op je nieuwe iPhone. Ook kan je kiezen voor een cadeaubon. Oude iPhones, Tablets of iPads die kapot zijn kunnen ook gratis worden gerecycled.

Jouw mobiele telefoon inleveren of zelf verkopen?

Het is altijd een persoonlijke afweging. Hoewel je iets meer kan krijgen voor jouw gebruikte toestel op bv. een Marktplaats.nl, kost je mobiele telefoon inleveren minder tijd en moeite. Als je een goed doel wilt steunen kan je ook nog altijd jouw gebruikte telefoon inleveren bij dergelijke van dit soort inzamel acties. Genoeg manieren dus om iets met jouw gebruikte mobiele telefoon te doen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien − 12 =