Written by Savanna

Hoe kan ik een mobiele telefoon hacken?

Een mobiel hacken, bij iemand in zijn berichten kijken om misschien achter roddels te komen of om te kijken of diegene wel is over jou praat. Je denkt vast: dat is wel een leuk grapje, misschien dat je nog ergens achter komt wat niemand mocht weten. Maar is het wel zo makkelijk als het nu klinkt? Even een mobiel hacken om alles te kunnen zien van de eigenaar. Je zult al snel tegen allerlei veiligheidsmaatregelen oplopen vooral als je iemand anders zijn mobiel probeert te hacken en soms kan het helemaal niet.

De verschillende manieren om telefoons te hacken.

Jailbreak en Root

Er zijn een aantal manieren om mobiele telefoons te hacken. Sommige makkelijker dan andere, met als meest makkelijke het jailbreaken van een Iphone en het rooten van een Android. Hoewel deze woorden waarschijnlijk niks zeggen tot de beginnende “hacker” is het een bekend iets om met je mobiele telefoon te doen om er meer mee te kunnen. Als je je Iphone jailbreak, dan haal je alle restricties eraf die Apple er zelf op heeft gezet. Zonder deze restricties in combinatie met Cydia (onofficiële jailbreak app store) kun je in principe alles met je Iphone. Van het downloaden van muziek tot het aanpassen van de layout op je mobiel. Wil je dat het telefoon teken blauw is in plaats van groen dan kan dat met jailbreak.
Met Android telefoons heb je ongeveer hetzelfde als jailbreak alleen dan heet het rooten. Als jij root access hebt op je Android mobiel kun je alle bestanden wijzigen. Hoewel het inzien van telefoons met Android in het algemeen makkelijker is omdat je daar al meer in de bestanden kan zoeken. Beide manieren zijn legaal maar zodra je het gedaan hebt, vervalt alle garantie van je mobiele telefoon omdat de telefoonbedrijven er niet blij mee zijn.

Op afstand een telefoon hacken

Via het internet zijn er verschillende programma’s te verkrijgen om vanaf het eigen gemak thuis een ander zijn telefoon te hacken. Een van deze manieren is via sms berichten en email om zo een virus te planten in het slachtoffer zijn telefoon. Voor zulke software moet je vaak betalen om zodoende een mobiel van afstand een mobiel te kunnen hacken. Sommige van deze programma’s worden ook genoemd om vreemdgaande partners te betrappen en kinderen in de gaten te houden. Alleen heeft de software zoveel macht over een telefoon waar het op zit dat je in principe alles op de mobiel van degene die jij gehackt hebt kan zien van berichten tot filmpjes tot alles wat je op het internet doet.

Applicaties om telefoons te hacken

Als je een telefoon hebt gevonden of de telefoon van een zoon of dochter hebt en je die wilt hacken kan dat via een verbinding met een computer. Vaak zijn dit apps om mensen te volgen of controle te krijgen van hun mobiel, maar denk ook aan jailbreak of rooten zodat je alles met diegene zijn telefoon kan doen. Het is vrijwel hetzelfde als van een afstand een telefoon hacken alleen is iets minder makkelijk te verbergen omdat je aan de telefoon hebt gezeten waarbij wireless hacken het slachtoffer helemaal niks doorheeft behalve als ze dingen beginnen te merken.

Is het verantwoord om telefoons te hacken?

Ligt eraan vanaf welke kant je ernaar kijkt. Wanneer je een jailbreak uitvoert op je Iphone om apps te installeren die niet in de App store te vinden zijn, dan raak je je garantie kwijt.
Zodra je anderen hun telefoons gaat hacken ben je vanaf dat moment strafbaar en kan er zelfs een gevangenisstraf en boete komen. Een voorbeeld uit Amerika in 2014 de Celebgate waarbij een hacker een paar honderd gestolen naaktfotos van celebrities online plaatste kreeg 18 maanden cel vanwege de manier dat hij aan de fotos kwam. Dus wees verstandig en doe geen gekke dingen. Het kan alleen maar slecht aflopen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een × drie =