Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

Mobiele telefoon constant in gesprek

Je komt erachter dat niemand jou kan bereiken, omdat jouw mobiele telefoon aangeeft in gesprek te zijn. Na een korte toon schakelt jouw telefoon over op je voicemail, maar mogelijk krijg je hier zelf geen melding van. Dit probleem verhelpen door je telefoon opnieuw op te starten helpt ook niet. Dit probleem komt niet vaak voor, maar als het je overkomt is het heel vervelend. Goed nieuws: Je kunt dit probleem zelf oplossen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het constant in gesprek zijn. We lichten deze oorzaken hieronder toe en helpen je het probleem op te lossen!

Waarom een mobiele telefoon constant in gesprek is?

Om erachter te komen wat de oorzaak is dan jouw telefoon constant in gesprek is doorloop je onderstaande mogelijkheden. De kans is groot dat je daarna dan ook van jouw probleem af bent. Of iemand helpt die dit issue heeft. Check ze allemaal om alles uit te sluiten!

Telefoon staat op niet storen

Op verschillende smartphones bestaat de optie om je telefoon op ‘niet storen’ te zetten. Dit houdt in dat je mobiele telefoon aanstaat, maar je afgesloten bent van het netwerk. Zodat je dus niet gestoord kan worden en zelf ook niet kan bellen. Je kunt dit inschakelen op plaatsen waar je niet bereikbaar wilt zijn. Het kan dus zo zijn dat jouw telefoon ongewenst op ‘niet storen’ is ingesteld. Hoe los je dit op?

  • iPhone: Ga naar “Instellingen” en vervolgens naar “Niet Storen”, om deze functie uit te zetten.
  • Android: Open het ‘Drop Down Menu’, dit doe je door je vinger van boven naar beneden over het scherm te vegen. Je ziet hier een rijtje opties. Zet de optie ‘Niet Storen’ uit. Staat deze optie er niet tussen? Druk dan rechtsboven op het pijltje om alle mogelijke opties zichtbaar te maken.

Zoals je ziet heb je bij beide besturingssystemen de optie om deze functie voor bepaalde tijdstippen of dagen naar wens in te stellen.

Doorschakelen is actief

Het kan ook zijn dat jouw mobiele telefoon op doorschakelen staat. In dit geval is jouw nummer niet bereikbaar en word de beller automatisch doorgeschakeld naar een ander telefoonnummer. De meeste providers hebben hiervoor een speciaal nummer (code) om dit in te stellen. Kijk met welk nummer je bij jouw provider doorschakelen aan en uit kan zetten. Kies er, als hij dus aanstaat, vervolgens voor om deze uit te schakelen. Test na deze stap of je nu wel weer bereikbaar bent of de persoon in kwestie kan bellen.

Doorschakelen activeren / deactiveren voor:

  • KPN: aanzetten met *21#, uitzetten met #21#
  • Vodafone: activeren met **21*[telefoonnummer]#, deactiveren met ##21#
  • T-Mobile: activeren met **61*[telefoonnummer]#, deactiveren met ##61#
  • Tele 2: activeren met *21*[telefoonnummer]#, deactiveren met #21#

Slecht netwerk bereik

Het kan ook een enkele keer voorkomen dat je gewoon slecht bereik hebt. Kijk hiervoor naar de streepjes die de dekking van het mobiele netwerk aangeven. De meeste providers hebben een landelijke dekking. Het komt dan ook sporadisch voor dat je slecht bereik hebt. Check even of dit de oorzaak van het probleem is, door zelf iemand te bellen.

Gebruik van Taskkiller

De app Taskkiller kan ook nog de boosdoener zijn. Taskkiller kan onnodige taken stopzetten op jouw telefoon. Maar het kan ook voor de nodige storingen zorgen waardoor jouw mobiele telefoon constant in gesprek is of lijkt. Kijk of er taken zijn uitgezet die betrekking hebben op het bellen, of verwijder de app om te checken of het probleem hieraan ligt!

Laat je simkaart resetten bij jouw provider

Helpt dit allemaal niet, dan kan je ook nog jouw provider raadplegen. Vraag deze om jouw simkaart te resetten. Zo wordt alles opnieuw ingesteld en wordt jouw simkaart opnieuw aangemeld op het mobiele netwerk. Na deze stappen is het probleem waarschijnlijk verholpen! Is nog steeds jouw mobiele telefoon constant in gesprek? Neem dan contact op met je provider om te zien hoe zij dit voor jou kunnen oplossen!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien − 1 =