Written by Kas

Micro simkaart kopen voor je telefoon?

Micro simkaartHet is noodzakelijk om een simkaart te kopen om te kunnen internetten, bellen en sms’en. Er zijn 4 soorten simkaarten, namelijk de standaard simkaart, de microsim, de nanosim en de e-sim. In dit artikel gaan wij verder in op de microsim, deze is een stukje kleiner dan de standaard sim en een stukje groter dan de nano sim.

Wat is een micro simkaart?

De micro-simkaart is 15 x 12 mm en wordt vaak gebruikt voor smartphones die te klein zijn voor een normale simkaart, het is de kleinere versie van de standaard simkaart. De micro simkaart werkt net als andere simkaarten voor telefoons die werken met GSM-technologie,

De kans dat je een micro simkaart nodig hebt, is aan de kleine kant. Je zou het nodig kunnen hebben voor de iPhone 3 en 4 en de Samsung Galaxy S3, S4 en S5.

Door het aanschaffen van een micro simkaart maak je makkelijk verbinding met de provider waardoor je overal kunt internetten, bellen en sms’en. Daarbij zijn er 3 opties mogelijk om te kiezen namelijk:

  • Prepaid. Bij prepaid bepaal je van tevoren hoeveel data je koopt en betaal je vooraf. Wanneer de data is verbruikt, kun je weer nieuwe kopen
  • Sim-only. Met een sim only koop je een losse simkaart. Je kunt dus een abonnement uitkiezen dat het beste bij jou past, hierdoor kan je kosten besparen
  • Abonnement met toestel. Hier betaal je een vast bedrag voor de telefoon en abonnement bij de gekozen provider. Je zit dus wel vast aan een abonnement en kan je snel al te veel betalen.

Wat zijn de voordelen van een micro simkaart?

  • Het is veelzijdiger dan andere soorten simkaarten, omdat dit type past in allerlei soorten apparaten.
  • Het is gemakkelijk te gebruiken door de grootte en past makkelijk in elke simkaart lade die vergelijkbaar is met de nano- of mini-simkaart.
  • Met een opslagcapaciteit van 128 KB heeft is het een stuk beter als vorige varianten

Welke verschillende formaten simkaarten zijn er?

Er zijn 4 verschillende soorten simkaarten, beginnend met de mini sim (oftewel standaard sim), deze simkaart is 25 x 15mm en is het grootste van alle 4. De micro sim zit tussen de mini sim en de nano sim in kwa grootte, de afmetingen hiervan zijn 15 x 12mm. De nano sim , waar dit artikel over gaat is 12,3 x 8,8 mm en heeft bijna geen plastic eromheen. Als laatste is er de eSIM, dit is de kleinste en is 5x6mm en zit al ingebouwd in het toestel.

Wil je meer informatie over de nano sim? Bekijk dan ons artikel over de nano simkaart!

Verschillen micro simkaart en nano simkaart

De verschillen zijn maar klein tussen de nano- en micro simkaart. Ze functioneren beide op dezelfde manier, alleen de grootte is verschillend.

Wat als ik een ander formaat simkaart heb?

Providers leveren altijd een 3-in-1 simkaart. Dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de simkaart niet past, je kunt namelijk de simkaart gemakkelijk uitdrukken naar de juiste formaat simkaart, tenzij de juiste grootte al is geleverd. ook wordt er een adapter bijgeleverd, hierdoor kun je gemakkelijk van een nano en micro simkaart maken.

Waarom een micro simkaart prepaid kopen?

Dus welke nano simkaart moet je kopen en waar kan je deze bestellen? De beste optie is een prepaid micro simkaart, maar waarom?

  • Je zit niet vast aan een abonnement, hierdoor betaal je alleen voor wat je gebruikt
  • Je kan niet te veel betalen, omdat de data lang geldig blijft
  • Er zijn geen hoge roamingkosten als je over de data heen gaat (dat kan niet met prepaid)
  • Opwaarderen is erg makkelijk

Waar kan ik een micro simkaart bestellen?

Hieronder zie je een overzicht van de beste prepaid simkaarten van dit moment! Je ontvangt een 3-in-1 simkaart, dus je kunt deze gemakkelijk uitdrukken naar een micro sim.

 ProviderAanschafgratis BTG*Per minPer smsPer losse MBPer bundel MB
BestellenSimyo€5,-7,500,100,100,150,03
BestellenSimyo€15,-22,500,100,100,150,03
BestellenKPN€5,-100,200,150,100,01

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 2 =