Written by Medewerker

Losse simkaart zonder abonnement

Overal en altijd kunnen bellen, sms’en en gebruik maken van internet wordt vandaag de dag als normaal beschouwd. Sommigen doen dit door middel van een mobiel abonnement. Wil je echter kunnen bellen, sms’en of mobiel internet gebruiken, maar niet aan een abonnement vastzitten? Dan is het kopen van een losse simkaart zonder abonnement de beste keuze voor jou. Bellen, sms’en en gebruik maken van mobiel internet zonder vast te zitten aan een abonnement wordt ook wel prepaid genoemd.

Prepaid simkaart

Met een prepaid simkaart kun je bellen, sms’en en mobiel internet gebruiken door de simkaart op te waarderen. Het tegoed wat je op je simkaart hebt gezet kun je vervolgens besteden om te bellen, sms’en of internetten. Mocht je meer tegoed willen hebben om deze dingen te kunnen blijven doen, kun je eenvoudig online opwaarderen. Op deze manier betaal je alleen voor wat je hebt gebruikt en zit je niet vast aan een abonnement. Hieronder wordt toegelicht wat de voordelen van een prepaid simkaart zijn.

Voordelen van een prepaid simkaart

Het gebruik van een prepaid simkaart heeft verschillende voordelen:

  • Je zit nergens aan vast. In tegenstelling tot een abonnement kun je zelf bepalen hoeveel wanneer je wilt opwaarderen.
  • Je kunt je beltegoed verdelen. Als je alleen gebruik wilt maken van mobiel internet betaal je niet voor bellen, in tegenstelling tot bij een abonnement. Mocht je alleen willen bellen en sms’en betaal je niet voor mobiel internet.
  • Het is flexibeler. Prepaid kun je gemakkelijk eenmalig kopen, waarna je zonder extra kosten kunt overstappen naar een andere provider of kunt stoppen met het gebruik maken van een prepaid simkaart.
  • Geen kans op extra kosten. Bij prepaid loop je nooit het risico dat je meer beltegoed verbruikt dan je hebt, omdat je moet opwaarderen zodra je beltegoed op is. Bij een abonnement kun je meer verbruiken dan je hebt, wat vaak hoge kosten met zich meebrengt.
  • Geschikt voor senioren of ouders met jonge kinderen. Voor senioren die niet veel data, belminuten of sms’jes gebruiken is een prepaid simkaart ideaal omdat het in die situatie goedkoper is om een prepaid simkaart te gebruiken. Daarnaast is het voor ouders met (jonge) kinderen ideaal omdat je geen risico loopt dat de kinderen buiten de bundel gaan door meer te verbruiken dan je hebt.

Nadelen abonnement

De grootste nadelen van een abonnement zijn:

  • Je zit vast aan een abonnement met vaak een lange looptijd van 12 of 24 maanden. Tijdens deze periode kun je het abonnement niet opzeggen, tenzij je maandelijks een extra bedrag betaalt.
  • Beperkte flexibiliteit. Vooraf wordt het aantal belminuten, sms’jes en data vastgesteld. Ga je hier overheen dan worden er extra kosten in rekening gebracht. Je hebt dus iedere maand evenveel ter beschikking, terwijl iedere maand anders is qua reizen, vakanties en vrije tijd.

Wanneer kiezen voor een simkaart zonder abonnement?

Als jij zelf controle wilt houden en niet vast wilt zitten aan onnodige vaste lasten, dan is een prepaid simkaart de beste keuze voor jou. Op deze manier kun je zelf bepalen hoelang je gebruik wilt maken van de prepaid simkaart. Maak je voor een langere periode regelmatig gebruik van internet, bellen en sms, dan is een abonnement de betere keuze. Het hangt dus af van hoe vaak en hoeveel je gebruik maakt van de diensten of een simkaart zonder abonnement de goede keuze voor jou is.

Beste losse simkaarten zonder abonnement

In onderstaande tabel kun je gemakkelijk kijken wat de beste keuze voor jou is, afhankelijk van je behoeften. Via de bestelknop kun je direct een losse simkaart kopen.

 ProviderAanschafgratis BTG*Per minPer smsPer losse MBPer bundel MB
BestellenSimyo€5,-7,500,100,100,150,03
BestellenSimyo€15,-22,500,100,100,150,03
BestellenKPN€5,-100,200,150,100,01

Internetten met een losse simkaart

Prepaid internet wordt in twee verschillende vormen aangeboden, via een internet bundel of betalen per MB die je hebt gebruikt. De internetbundels en de losse MB’s worden meestal met beltegoed betaald.

Internet bundel

Het aanschaffen van data door middel van een bundel is vaak een stuk goedkoper dan het betalen per MB. Het nadeel van deze manier is dat je bundel slechts een maand geldig is, en je de overgebleven data niet mee kunt nemen. Wel kun je de bundel iedere maand wijzigen, activeren en stopzetten.

Afrekenen per MB

Als je kiest voor het betalen per gebruikt MB betaal je meer dan bij het afnemen van een bundel. De kosten voor een MB zijn hier tussen de € 0,10 en € 0,25, afhankelijk van de provider. Bij weinig gebruik van MB’s is dit de beste optie omdat je nooit betaalt voor MB’s die je niet gebruikt.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

een + twee =