Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

iPhone 7 specificaties en belangrijke veranderingen

Op 7 september 2016 heeft Apple de nieuwe iPhone 7 gepresenteerd en de nieuwe specificaties bekend gemaakt. De iPhone 7 is vanaf 16 september verkrijgbaar in Nederland. Naast het standaard model, ligt ook de grotere iPhone 7 Plus in de winkels. Voorafgaand aan de presentatie van de nieuwste iPhone is er al veel gesproken over de verwachtte specificaties. Zo zou hij teveel lijken op de iPhone 6 en niet vernieuwend genoeg zijn om de concurrentiestrijd aan te kunnen gaan met de Samsung Galaxy S7. Nu het nieuwste paradepaardje van Apple daadwerkelijk op de markt is kunnen we hier een oprecht oordeel over vellen. Lees hieronder meer over de iPhone 7 specificaties en de belangrijke veranderingen, ten opzicht van de eerdere modellen.

Op het eerste gezicht is direct te zien dat het design van de nieuwe Apple telefoon er strak uit ziet, maar vooral veel lijkt op haar voorganger. Dit is jammer, omdat concurrent Samsung met de Galaxy S7 onlangs wel een vernieuwend design op de markt heeft gebracht met moderne Edge-scherm. Daarnaast onderscheidt Apple zich steeds minder met het design van de iPhone, omdat andere smartphone producenten varianten op de iPhone ontwerpen.

Gelukkig kent de iPhone 7 genoeg vernieuwende specificaties die ervoor zorgen dat het nieuwe model

De behuizing

De nieuwe iPhone is, zoals we gewend zijn van Apple, erg stijlvol afgewerkt. De antennestroken zijn van de zijkanten naar de onder- en bovenkant verplaatst. De iPhone heeft een mooie vormgeving en ligt lekker in de hand, mede door de ronde zijkanten.

Ook heeft Apple nieuwe kleuren aan de serie toegevoegd. Naast de bekende kleuren roze, goud en zilver is de iPhone 7 ook verkrijgbaar in de nieuwe kleuren zwart en gitzwart. De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zijn ongeveer even groot als de voorganger, de iPhone 6. Hierdoor zijn de hoesjes van de iPhone 6 ook bruikbaar voor het nieuwe model. De iPhone 7 Plus is uitgerust met een dubbele camera, waardoor in dit geval niet alle hoesjes van de iPhone 6 Plus op het nieuwe model zullen passen. Dat de iPhone 7 Plus net zo groot is als zijn voorganger, vinden veel consumenten en experts jammer, omdat hij hierdoor eigenlijk buiten het ‘broekzak model’ van de smartphone valt.

Waterdicht

De behuizing van de iPhone 7 is van een nieuw soort aluminium gemaakt, waardoor de telefoon water- en stofbestendig is. De homeknop is niet langer meer een fysieke knop, maar deze is onder het materiaal verwerkt in de vorm van een touch-knop met vingerafdrukscan (Touch-ID). Hierdoor kan er echt geen water meer in de telefoon komen. Let wel op dat de telefoon waterbestendig is en dus niet 100% waterdicht. De iPhone kan 30 minuten onder één meter water doorstaan, maar laat hem niet langer in een zwembad of sloot liggen. Dan gaat hij het niet meer doen.

Dubbele camera

De camera van de iPhone 7 is verbeterd ten opzichte van de eerdere modellen. Door een diafragma van f/1.8 en een zesdelige lens schiet de camera met 12 megapixels mooiere foto’s en video’s bij weinig licht. Daarnaast kent deze camera ook een betere optische beeldstabilisatie en een brede kleurenregistratie. Dit belooft heldere en scherpe foto’s!

De iPhone 7 is uitgerust met een nieuw camerasysteem in de smartphone wereld. De dubbele camera. Dit is een systeem waarbij twee camera’s samenwerken. De nieuwe camera van de Apple telefoon werkt hierbij samen met een 12 megapixel camera met een telelens. Dit resulteert in een camera waarmee je scherper en verder kan inzoomen. Hiermee kan je bijvoorbeeld mooie portretten fotograferen, of zelfs mooie natuurfoto’s maken.

Ontbrekende koptelefoonpoort

Ook de audio van de nieuwe Apple telefoon is onder handen genomen. Het toestel heeft namelijk twee stereo speakers! Wanneer je de smartphone op z’n kant draait (landschapsweergave) wordt de speaker, waar je normaal gesproken door luistert tijdens het telefoneren, gecombineerd met de standaard speaker. Dit alles voor een mooi consistent en vooral hard geluid. Deze speaker kan namelijk tot 2 keer harder worden gezet dan de iPhone 6.

Dan de ontbrekende koptelefoonpoort. Lang voor de presentatie van de Apple telefoon Iphone 7 werd hier al over gespeculeerd en het blijkt werkelijkheid te zijn geworden. De koptelefoonpoort is verdwenen. Hiermee wilt Apple ruimte besparen in het toestel en daarnaast wilt Apple op dit gebied innoverend zijn. Volgens Apple is de audio aansluiting al meer dan 100 jaar oud en sindsdien is er weinig aan veranderd. Volgens Apple tijd voor vernieuwing en dat mag de consument nu ervaren met de iPhone 7!
Apple vernieuwd deze technologie door de mogelijkheid te bieden om voortaan draadloos muziek te luisteren met de Apple AirPods. Deze worden echter niet standaard meegeleverd, maar kunnen aangeschaft worden voor €179,-. Apple levert bij de iPhone 7 nieuwe EarPods die door middel van de tevens bijgeleverde adapter aangesloten kunnen worden op de lightning poort. Het blijft dus mogelijk om met een standaard koptelefoon muziek te luisteren.

Een grotere batterij

De iPhone 7 beschikt over een batterij met een zeer grote capaciteit van 1960 mAh. De batterij van de 7 Plus heeft zelfs een capaciteit van 2900 mAh, waarmee dit de langste batterijduur is van alle smartphones in de serie van de Apple iPhones.

Daarnaast beschikt de iPhone 7 over de krachtige A10 Fusion-Chip. Hiermee is deze smartphone 2x zo snel als zijn voorganger.

Software

Speciaal voor de iPhone 7 is de nieuwe iOS 10 software ontwikkeld. Vanaf 13 september is deze software ook beschikbaar voor de oudere iPhones. iOS 10 is een paar grote veranderingen ondergaan. Zo is het toegangsscherm vernieuwd. De ‘schuif om te ontgrendelen’ swipe-functie is verdwenen en in plaats hiervan kan het scherm nu ontgrendelt worden door de Touche-ID knop in te drukken. Wanneer je het toegangsscherm naar rechts swiped kom je bij het vernieuwde widgetscherm. Het naar links swipen van het toegangsscherm opent de camera. Daarnaast zijn het bedieningspaneel en de notificaties gebruiksvriendelijker gemaakt, SIRI is verbeterd en kan je standaardapps van je telefoon verwijderen! Dit alles is gedaan om aan de moderne ontwikkelingen op smartphone markt te kunnen voldoen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + 6 =