Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

Huawai verdubbelt smartphone verkoop binnen twee jaar

Huawai verdubbelt smartphone verkoop binnen twee jaar

Smartphoneproducent Huawai heeft haar eigen verkoopdoelstelling ruimschoots behaald door de smartphone verkoop binnen twee jaar te verdubbelen. Het betreft de verkoop van Huawai toestellen in 2016 ten opzichte van 2014. Nog voordat 2016 voorbij was, waren er in dat jaar al ruim 140 miljoen smartphones verkocht.

Huawai’s succesvolle smartphones in 2016

Het verkoopsucces in 2016 is vooral te danken aan de Huawai P9 en de Huawai Mate 8. Deze toptoestellen zijn het meest verkocht in het afgelopen jaar. De Huawai Mate 8 is de duurste smartphone in het assortiment. Deze is afgelopen jaar wereldwijd ruim 7 miljoen keer verkocht. Het andere succesvolle toestel, Huawai P9, was in november al negen miljoen keer verkocht. Huawai CEO Richard Yu verwacht dat er in 2017 nog ongeveer 3 miljoen van dit soort modellen over de toonbank gaan.

Huawai stelt nog hogere doelstellingen

Ook 2015 was al een goed jaar voor het bedrijf. Toen was de doelstelling van wereldwijd 100 miljoen toestellen al ruimschoots behaald, door maar liefst 108 miljoen toestellen te verkopen.
Nu ook de doelstelling van 2016 behaald is, stelt de smartphoneproducent zichzelf nog hogere eisen. Het is de bedoeling dat het bedrijf in 2018 op de tweede plaats wilt staan wat betreft de grootte van smartphone fabrikanten.

Huawai heeft dit succes vooral te danken aan zichzelf. De Huawai telefoons zijn uitermate gebruiksvriendelijk en kennen een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het prijssegment waar dit bedrijf zich op richt is voor de meeste mensen goed betaalbaar en dat is terug te zien in de verkoopaantal. Daarnaast heeft Huawai profijt van de teruglopende verkopen van Apple. Mede hierdoor durft het bedrijf zichzelf het doel te stellen om nummer 2 op de ranglijst van smartphone producent te worden, achter marktleider Samsung.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 4 =