Mobiele Telefoon Nieuws
Written by admin

Google komt vroegtijdig met testversie nieuwste Android

Google is natuurlijk alweer een tijdje bezig met een nieuwe versie van haar besturingssysteem Android. Verrassend komt het nu dan ook vroegtijdig al met een testversie op de proppen. Meestal gebeurd dit op hun eigen “Conference” in mei, echter is er dus nu al een versie beschikbaar van het laatste nieuwe Android besturingssysteem. Het gaat hier om Android N en volgt het bestaande Android 6.0 Marshmallow op. Gezien de omvang van de veranderingen binnen deze nieuwe release van Google, die feitelijk gezien maar een paar belangrijke wijzigingen kent, zal deze nieuwe versie waarschijnlijk een Android 6.1 worden. De letter N zoals het nu nog in de testversie is zal later worden vervangen door iets lekkers beginnend met de letter N.

De belangrijkste veranderingen

Het nieuwe Android N is dus al vroegtijdig op de markt gebracht als testversie met als doel ontwikkelaars en testers nog sneller te kunnen laten kijken naar de nieuwe versie en de ruimte voor verbeteringen door te spelen. Dit is op zich natuurlijk best slim gedaan door Google.

Al we kijken naar de testversie van het nieuwe Android N dan vallen er gelijk een paar interessante vernieuwingen op. Zo is en er nog meer ruimte voor energiebesparing. Dit bestaat al binnen de huidige versie Android 6.0 Marshmallow echter wordt deze in de nieuwe Android N nog verder uitgebreid en geoptimaliseerd. Zo kan er nog meer uit energiebesparing gehaald worden en gaat je toestel met Android N dus nog langer mee.

Verder is er een standaard splitscreen mode ingebouwd waarmee je met meerdere schermpjes open nog makkelijker dingen te gelijk kunt doen. Dit bestaat al op bepaalde toestellen met een zelf in gebouwde functie van de fabrikanten zelf. Het wordt nu dus echter een standaard binnen Android waardoor iedereen er ongeacht welk merk telefoon je hebt gebruik van kan maken.

Verder is het nieuwe besturingssysteem van Android te gebruiken op zowel telefoons als tablets. Dit in tegenstelling tot andere besturingssystemen waarbij dit nog wel eens anders is.

Verder raad Google aan het systeem niet op een apparaat te zetten wat intensief en dagelijks wordt gebruikt. Dit omdat de versie nog niet volledig stabiel is en het hier gaat om een testversie. Om problemen of kinderziektes te voorkomen komt Google dus met dit advies.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 17 =