Written by Savanna

Google introduceert derde generatie Pixel smartphones

Google heeft dinsdagavond nieuwe Pixel smartphones gepresenteerd: de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL. Beide smartphones zijn zowel qua prijs als technische specificaties in het hoge segment van de markt gepositioneerd. Ze zijn vanaf 2 november verkrijgbaar in de Verenigde Staten en diverse Europese landen. Google heeft niet bekendgemaakt of ze de Google telefoon in de Benelux uitbrengen. De voorgaande Pixel smartphones zijn ook niet in de Benelux op de markt verschenen.

De Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL hebben ten opzichte van hun twee voorgangers beide een groter beeldscherm gekregen, zonder dat het grote gevolgen heeft gehad voor de footprint van de smartphones. De Pixel 3 is voorzien van een 5,5 inch OLED-beeldscherm met een beeldverhouding van 18:9 en een beeldschermresolutie van 1080 x 2280 pixels. De Pixel 3 XL is uitgevoerd van een 6,3 inch OLED-beeldscherm met een beeldverhouding van 19:9 en een beeldschermresolutie van 1440 x 2960 pixels. De Pixel 3 XL heeft bovenaan het beeldscherm een inkeping.

Twee modellen met twee uitvoeringen

Beide modellen worden aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 845 processor, de high-end processor van 2018. Ook qua camera’s zijn zowel de Pixel 3 als Pixel 3 XL identiek aan elkaar. Aan de de achterzijde zijn beide modellen voorzien van een 12-megapixel camera. Aan de voorzijde hebben beide modellen een dubbele camera, opgebouwd uit twee 8-megapixel sensoren. Daarnaast zijn beide modellen voorzien van 4GB werkgeheugen. Zowel de Pixel 3 als Pixel 3 XL zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen:

  • 64GB aan opslagcapaciteit
  • 128GB aan opslagcapaciteit

Pixel Visual Core beeldverwerkingsprocessor

Ter ondersteuning van de camera’s heeft Google beide modellen uitgerust met een beeldverwerkingsprocessor, genaamd Pixel Visual Core. Deze beeldprocessor rendeert alle foto’s en video’s die met het toestel gemaakt worden en ondersteunt onder andere HDR+ technologieën. De nieuwe modellen ondersteunen daarnaast ook Google Lens, dat vorig jaar kort na de introductie van de Pixel 2 en Pixel 2 XL werd gepresenteerd. De Google Lens is in staat om ieder product of object te herkennen en hier informatie over te verschaffen.

Pixel stand: draadloos opladen

Het is sindskort mogelijk om draadloos op te laden. De draadloze oplaadmogelijkheden voldoen aan de Qi-draadloze oplaadstandaard. Gelijktijdig met de introductie van de nieuwe modellen, heeft Google de Pixel Standard geïntroduceerd. Dit is een draadloze oplaad station, waarin je de Pixel smartphones plaatst. In de Pixel Stand functioneren beide modellen als ‘smart display’ met de Google Assistent.

Tot slot zijn beide smartphones voorzien van stereo speakers en zijn stof- en waterbestendig met een hoge IP-rating. Beide modellen komen op de markt met Android 9.0 Pie als besturingsysteem. Dit is de meest actuele versie van Android.

Prijzen Pixel 3 en Pixel 3 XL

De verkoopdatum van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL start op 2 november in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk. De Pixel 3 heeft een verkoopprijs van €849 voor het 64GB model en €949 voor het 128GB model. De Pixel 3 XL heeft een verkoopprijs van €949 voor het 64GB model en €1.049 voor het 128GB model.

Release in de Benelux niet bekend

Google heeft niet bekendgemaakt of de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in de Benelux uitgebracht zullen worden. De kans op een release in de Benelux is wel groter geworden, omdat Google Assistent in het Nederlands beschikbaar is. De vorige generaties van de Pixel smartphones zijn niet in de Benelux verkrijgbaar.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee + vijftien =