Written by Medewerker

Goedkoop mobiel abonnement: Vergelijk & Sluit af!

Smartphones zijn tegenwoordig erg duur. Veel mensen willen of kunnen dit bedrag niet in één keer kwijt zijn aan een toestel. Mobiele abonnementen zijn daarom steeds populairder in Nederland. Een mobiel abonnement spreidt daarom deze hoge kosten geleidelijk uit gedurende de contractperiode van het abonnement. Natuurlijk wil je dan een goedkoop mobiel abonnement hebben. Het is wel belangrijk om te beseffen welke factoren de prijs van een abonnement bepalen. Lees dus snel verder!

Goedkoop mobiel abonnement vergelijken

MobieleTelefoon.net heeft een compleet overzicht en toont complete vergelijkingen dat alle abonnementsvormen van alle providers en alle webshops in Nederland. Een goedkoop mobiel abonnement afsluiten gaat ook erg gemakkelijk. Filter de onderstaande vergelijker op “prijs”.


Wat maakt een mobiel abonnement goedkoop?

De prijs van een mobiele telefoon abonnement wordt bepaald door de volgende factoren:

  • Provider
  • Grootte van de bundel
  • Contractduur
  • Welke mobiele telefoon?

Provider

Welke provider het abonnement aanbiedt kan grote verschillen in prijs opleveren. Grote providers als KPN en Vodafone maken gebruik van een eigen netwerk, waarvoor ze kosten moeten maken. De internetsnelheden van grote providers van KPN en Vodafone is daarentegen wel een stuk sneller. Goedkopere aanbieders hebben vaak geen eigen netwerk en maken daarom gebruik van het netwerk van grotere providers. De kosten die ze hiervoor maken zijn aanzienlijk lager en dit wordt weer doorberekend in de prijs van de mobiele abonnementen. Ook de service van de duurdere providers zal een stuk beter zijn. Kleinere providers zijn vaak prijsvechters en komen vaak met aanbiedingen.

Grootte van de bundel

Dat de grootte van de bundel invloed heeft op de prijs spreekt voor zich. Het aantal belminuten, de hoogte van de internetbundel en op welk netwerk je zit, kunnen de prijs veranderen. Sommige providers bieden nog steeds 3G-abonnementen aan, waar andere providers 4G- of zelfs 5G-netwerk aanbieden.

Contractduur

Zoals hierboven al is genoemd spreidt een mobiel abonnement de hoge kosten uit gedurende het contract. Wanneer je de kosten over een contractduur van 2 jaar spreidt, zullen de kosten per maand lager zijn dan een contractduur van 1 jaar. De meeste mobiele abonnementen hebben een contractperiode van 2 jaar. Abonnementen voor 1 jaar worden echter ook steeds populairder. De technologische ontwikkelingen van smartphones gaat erg snel. Hierdoor willen veel mensen na een jaar al wisselen van mobiele telefoon.

Welke mobiele telefoon?

Door een goedkoop mobiel abonnement te nemen kan het betaalbaar worden om een nieuwere en duurdere mobiele telefoon in bezit te hebben. Natuurlijk zul je voor de nieuwere en duurdere telefoons meer kwijt zijn per maand. Bij veel providers kun je er echter voor kiezen om alvast een gedeelte bij te betalen bij het afsluiten van het mobiele telefoon abonnement. Soms mag je zelf bepalen hoeveel je gaat bijbetalen. Hoe meer je aan het begin neerlegt voor de telefoon, hoe minder je per maand kwijt zult zijn aan het abonnement.

Goedkoop abonnement met gratis toestel

Er zijn verschillende soorten mobiele abonnementen. Zo kun je kiezen voor een sim only, maar ook voor een goedkoop mobiel abonnement met gratis toestel. In de maandprijs betaal je vaak dan wel meer doordat je ook een telefoon ontvangt, maar vaak kun je wel voordelig uitkomen!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

achttien + 20 =