Written by Donat

Betaal je aankoop terug in termijnen

Een grote aankoop doen, is niet altijd even eenvoudig. Niet iedereen heeft de mogelijkheid om in één keer een grote som geld te betalen. Gelukkig heb je vandaag de dag de optie om grote betalingen te spreiden over een langere periode.

Wat houdt het juist in?

Een betaling in termijnen houdt in dat je kiest voor een terugbetaling dat gespreid is over een bepaalde periode. Afhankelijk van het bedrag is dit meestal over een bepaald aantal maanden. Elke maand gaat er dan op dezelfde dag een identiek bedrag van je rekening. Hou er wel rekening mee dat het laatste bedrag vaak hoger ligt dan je maandelijkse afbetaling.

Verschillende producten

Je kan tegenwoordig voor allerlei producten een terugbetaling in termijnen vragen. Een gekend voorbeeld is natuurlijk een wagen. Hier is de betalingstermijn logischerwijs gespreid over een bepaald aantal jaren in plaats van maanden. Het bedrag hoeft natuurlijk niet zo hoog te liggen. Zo kan je ook perfect een wasmachine, televisie of een Iphone 13 in termijnen betalen.

Hou rekening met de rente

Wanneer je iets op afbetaling wil terugbetalen, moet je er rekening mee houden dat dit gepaard gaat met een extra rente. Dit is een bepaald percentage van het aankoopbedrag dat je extra moet terugbetalen. Wanneer je bijvoorbeeld een terugbetaling moet doen van duizend euro met een rente van vijf procent, moet je dus vijftig euro meer betalen. Hoe hoger het bedrag, hoe meer je dus zal moeten terugbetalen. Vijftig euro terugbetalen op duizend euro is nog betaalbaar, maar bij een hoger bedrag kan dit wel oplopen tot enkele honderden euro’s.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

negen + elf =