Written by Donat

Apple of Samsung: wat is de beste keuze?

Het is natuurlijk de vraag die iedere smartphone gebruiker bezighoudt. Wat is nu eigenlijk beter: Apple of Samsung? Via Bespaardeals kan je modellen van beide merken krijgen. Het is dus vooral zaak om gewoon eens de punten langs te lopen.

De manier van besturen

Samsung gebruikt Android. Apple gebruikt iOS. iOS staat erom bekend net wat eenvoudiger en prettiger in gebruik te zijn. Dat is dus een voordeel. Aan de andere kant is Android juist weer veel flexibeler. Daardoor kan je er dus veel meer dingen mee doen die passen bij jouw vorm van gebruik. Wanneer je dus veel gebruikmaakt van je telefoon, kan dat net wat lekkerder uitpakken. Het is wel zo dat ze allebei aan de moderne wensen en eisen voldoen.

De kosten van aanschaf

Hoe zit het dan met de prijzen? Samsung heeft een breed palet aan toestellen. Daardoor zijn ze in alle prijsklassen te krijgen. Apple kiest een andere route. Daar wordt altijd een telefoon volgens de hoogste standaard gemaakt. Die zijn dus wel wat duurder, maar voldoen wel aan de strengste eisen. Ze gaan dus vaak juist ook wat langer mee dan toestellen van andere fabrikanten. 

Veel of weinig mogelijkheden?

De kern van een goede smartphone is vaak de mate waarin je zaken kunt opslaan in het geheugen. Wat opvalt is dat Samsung en Apple op dit vlak elkaar niet heel veel ontlopen. Extra geheugen biedt wel een verschil. Samsung doet dat met een microSD-kaart. Apple geeft je toegang tot iCloud. Wel zitten er in beide gevallen dus ook de nodige kosten aan verbonden. 

Hoe zit het met het uiterlijk?

Een punt van aandacht dat niet onderschat mag worden is het uiterlijk. Je wilt er wel ook goed mee voor de dag komen natuurlijk. Wanneer je de duurdere modellen vergelijkt, dan zie je niet veel verschil en zijn deze altijd mooi ontworpen. Wat Samsung wel doet, is ook goedkopere varianten aanbieden waarbij bespaard wordt op de kwaliteit van de gebruikte materialen. Deze toestellen zijn ook wat goedkoper, maar dat merk je dus ook wel aan het uiterlijk ervan. 

 

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 + 10 =