Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

Aantal sim only abonnementen zullen blijven stijgen

Naar verluidt is ongeveer 1 op de 3 telefoon abonnementen in Nederland een sim only abonnement. De stijging van de sim only abonnementen gaat in de meeste gevallen ten koste van de prepaid aansluiting, welke de laatste jaren ongeveer met een procent per jaar dalen. Momenteel maakt 18 procent van de consumenten gebruik van een prepaid aansluiting, tegenover 36 procent sim only gebruikers. De abonnementen in combinatie met een (gratis) smartphone is nog altijd het meest populair met 46 procent.
De opkomst van de sim only abonnementen is niet geheel onverwachts en de stijging zal naar verwachting nog aanzienlijk stijgen.

Lage kosten sim only abonnementen

De lage kosten zijn meestal de reden waarom consumenten overstappen van een prepaid aansluiting naar een sim only abonnement. Sim only abonnementen worden tactisch ingezet. Ze zijn er namelijk voor grootverbruikers, maar ook steeds meer voor mensen die minder gebruik maken van mobiele diensten. In sommige gevallen is een sim only abonnement al goedkoper als je maandelijks ongeveer 100 minuten belt of sms’jes verstuurd. Wanneer je gebruik maakt van mobiel internet is een sim only abonnement ook al snel goedkoper dan een prepaid aansluiting. Voor een MB betaal je ongeveer €0,25 terwijl je met een sim only abonnement ongeveer €0,03 of minder voor een MB betaalt! Hoe meer MB’s je afneemt, hoe minder je per MB betaalt.

Veel keuze in sim only abonnementen

In Nederland is er een ontzettend groot aanbod aan sim only abonnementen. Vooral wanneer je dit vergelijkt met andere Europese landen, stijgt Nederland er hoog bovenuit. Denk bijvoorbeeld aan de grote telecomaanbieders zoals Vodafone, KPN, Telfort en T-Mobile. Daarnaast heb je ook de kleinere aanbieders, die in sommige gevallen via het netwerk van een grotere concullega draait, zoals Hollandsnieuwe, Ben, Simyo en AH Mobiel. Bijna al deze telecomproviders bieden wel sim only abonnementen aan, waardoor er veel keuze is voor de consument! Er is voor ieder wat wils op de markt. Of je nou veel belt, sms’t, gebruik maakt van internet of eigenlijk alles veel gebruikt, er is altijd een sim only abonnement die bij jou past. Door de vele providers die allemaal meerdere sim only abonnementen aanbieden, is het lastig om overzicht te bewaren. Onze sim only vergelijker kan je hierbij helpen.

Smartphone gaat steeds langer mee

Ten slotte wordt de levensduur van de smartphone steeds langer. De software van oudere modellen kan gemakkelijk worden geupdate, waardoor je telefoon op dit gebied niet onder doet voor het nieuwste model. Daarnaast worden smartphones steeds duurder, waardoor reparaties bij een defect een goedkopere keuze wordt en de smartphone dus minder snel vervangen zal worden.

Nog steeds kiezen de meeste consumenten voor een tweejarig telefoon abonnement met een (gratis) smartphone (46 procent). Na deze periode houden zij een smartphone over die eigenlijk nog wel een rondje mee kan. De smartphone wordt steeds minder vaak ingeruild voor een nieuwe, maar men blijft deze gebruiken in combinatie met een sim only abonnement. Daarnaast worden bijna alle smartphones tegenwoordig zonder simlock verkocht en daarom heeft de consument de keuze uit het gehele assortiment aan sim only abonnementen. Een goedkope oplossing wanneer je smartphone het nog prima doet!

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

drie + 13 =