Een Motorola kan een hele goede keuze zijn! Door de technische Chinese invloeden worden er steeds meer snufjes aan de Motorola telefoon toegevoegd. Het design van de Motorola geeft een luxe uitstraling als het gaat om de iets duurdere modellen. Motorola’s zijn daarnaast nog niet zo duur als de concurrenten Apple en Samsung. Het duurste model kost momenteel € 699,95 en dat is de Motorola Nexus 6. Op deze pagina kun je alle Motorola telefoons die momenteel op de markt zijn, met elkaar vergelijken. Door je wensen qua gebruik aan de linkerkant in te vullen, rollen er aan de rechterkant aantrekkelijke mobiele telefoon abonnementen voor je uit.

Motorola telefoon kopen? Vergelijk hier alle abonnementen!


Over Motorola smartphones

We gaan even ver terug in de geschiedenis. Motorola is een Amerikaans bedrijf dat afstamt uit 1928 en heeft sinds 1947 de naam Motorola. In die tijd richtte het bedrijf zich op de radiocommunicatie, zoals bijvoorbeeld walkie talkies en draagbare telefoons. Echte mobiele telefoons, laat staan smartphones, bestonden toen nog lang niet. Het bedrijf richt zich naast mobiele telefoons ook op producten zoals satellietsystemen en modems. Motorola heeft zich pas na later gestort op mobiele telefoons en is ook begonnen met het produceren van smartphones. De eerste was de populaire Motorola Milestone. Deze smartphone had naast een touchscreen ook een uitklapbaar numeriek toetsenbord! 2 in 1 dus, voor degene die nog aan het touchscreen moesten wennen. Dit was direct een succes, maar de modellen die hierop volgden vielen wat tegen. Motorola wist zich op tijd te herpakken door de bedrijfstak mobiele telefonie over te nemen van Google in 2013. Dit bleek een goede zet, want sindsdien heeft het bedrijf een aantal populaire toestellen uitgebracht.
Sinds kort (2014) is de smartphone afdeling van Motorola in handen van Lenovo. Motorola telefoons worden nog steeds gemaakt onder dezelfde naam, maar wel onder het toeziend oog van een ander bedrijf. Door de technologieën van beide bedrijven te combineren in één toestel, is het resultaat alleen maar beter geworden!

Kenmerken van een Motorola mobiele telefoon

Motorola mobiele telefoons zijn goed betaalbare modellen. Het zijn voornamelijk midrange toestellen, maar wel van hoge kwaliteit. Je betaalt er lang niet zoveel voor als voor een iPhone of een Samsung smartphone, maar toch doet een Motorola telefoon wel wat je van hem verwacht. Motorola heeft ook een aantal budgettoestellen, zoals de Motorola New Moto E. Dit is een toestel met een 4,5 inch touchscreen met een sterke quadcore-processor, een 5 megapixel camera en een frontcamera voor € 129,-. Best een goede deal.
Een Motorola mobiele telefoon is vergelijkbaar met Lenovo en LG toestellen, wat betreft de prijs-kwaliteitverhouding. Motorola telefoons draaien tegenwoordig allemaal op Android. Voorheen zijn er ook wat modellen geweest die via het Windows Mobile besturingssysteem werkten, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Windows Mobile is iets zakelijker en productiver. Android is daarentegen meer gebruiksvriendelijk en perfect om op een snelle wijze informatie, nieuws en berichten te consumeren. Motorola geeft echter wel haar eigen draai aan dit besturingssysteem door een aantal extra apps aan de ‘lege Android variant ’toe te voegen. Hierdoor werkt het systeem lekker snel en blijft er veel opslagruimte over om je eigen gekozen apps in op te slaan.

Motorola telefoon modellen

Alle motorola telefoon modellen zijn simlockvrij en zijn dus de combineren met elk abonnement naar keuze. Zoals hierboven te lezen is, draaien ze allemaal op een Android systeem

 • Motorola Moto G
 • Motorola Moto G4 Play
 • Motorola Moto G Plus
 • Motorola Moto E 2
 • Motorola Moto E 3
 • Motorola Moto E 2015
 • Motorola Moto X
 • Motorola Moto X Play
 • Motorola Moto X Style
 • Motorola Moto Z
 • Motorola Moto Z Play
 • Motorola Nexus 6
 • Lenovo Moto G
 • Motorola Defy+
 • Motorola RAZR i

Motorola telefoon kopen

Een Motorola telefoon is een goede keuze als je op zoek bent naar een instap telefoon, of een goed model tegen een lage prijs. Van de budget telefoons van Motorola moet je geen wonderen verwachten, maar daar is de prijs ook niet naar. Een Motorola doet wat hij moet doen. Daarnaast zijn de duurdere modellen best goed opgewassen tegen bekende smartphones, al lopen ze qua technologie wel een klein beetje achter op de nieuwste Samsungs. Door de overname van Motorola door Lenovo verwachten we echter wel dat de Motorola in de toekomst een waardige concurrent wordt van de Huawai en de Samsung telefoon. Lenovo is namelijk erg innovatief en heeft veel kennis in huis.