Je kiest voor een Microsoft telefoon als je behoefte hebt aan een degelijke en snelle telefoon waar je productief op kunt zijn. Dit prijst Microsoft aan door te zeggen: ‘gebruik je telefoon als je pc’. De Microsoft telefoon draait op het besturingssysteem van Microsoft, namelijk een windows systeem speciaal voor smartphones. Waar het bij iOS- en android vooral draait om consumeren, draait het bij windows om produceren. De programma’s die je gewend bent van de pc, zoals microsoft office en outlook werken vergelijkbaar met een app op je telefoon. Daarnaast kun je de bestanden gemakkelijk laten synchroniseren op andere windows apparaten.
Waar microsoft een van de grote concurrenten van Apple’s iOs is, komt het op de telefoonmarkt jarenlang slecht met deze grote speler mee. Sinds de overname van Nokia is de strategie van Microsoft met de windows phone sterk verbeterd. Je ziet misschien nog niet vaak mensen met een microsoft smartphone of in de volksmond gezegd: ‘windows phone’, maar dit is zeker het overwegen waard. De microsoft phone heeft een sterke batterij, een snel besturingssysteem en hij is erg handig in gebruik.
Het besturingssysteem Windows 10 dat sinds 2015 op de markt is, laat alle devices op deze manier gemakkelijk met elkaar synchroniseren, zodat jij je data altijd bij de hand hebt!

Microsoft telefoon kopen? Vergelijk hier alle abonnementen!


Over Microsoft smartphones

Microsoft is een bedrijf dat al ongeveer 40 jaar succesvol is in het ontwikkelen van computersoftware. Denk hierbij aan het besturingssysteem Windows voor computers en het welbekende Microsoft Officepakket. Sinds de overname van Nokia in 2014 is Microsoft zich gaan uitbreiden met smartphones. De kennis en jarenlange ervaring die

Kenmerken van een Microsoft mobiele telefoon

Kenmerken van de Microsoft smartphone is het windows 10 besturingssysteem, het zakelijke tintje dat de telefoon heeft doordat het gemakkelijk connect met je computer, de ‘tegel’ indeling waardoor je de apps die voor jou het belangrijkst zijn het op een prominente plaats kan zetten zodat je er snel bij kunt.
Door de overname van Nokia door Microsoft, lijken de Microsoft mobiele telefoons erg op de Nokia series. De gehele apparaten tak van Nokia is namelijk overgenomen, met kennis en ervaring waardoor de stijl van Nokia is overgenomen door Microsoft.
Waar de concurrent het hun smartphone modellen luxe wilt uitstralen door het gebruik van glimmende telefoons in de kleuren zwart brons zilver en goud, kiest Microsoft voor modellen met een matte afwerking in felle kleuren. De Microsoft telefoons en smartphones zijn afwisselend verkrijgbaar in de kleuren blauw oranje geel roze wit en zwart.

Microsoft telefoon modellen

Microsoft Lumia series

Microsoft heeft deze serie smartphones, na de overname van Nokia, doorgezet en de volgende smartphones hieraan toegevoegd:

 • Lumia 435
 • Lumia 532
 • Lumia 535
 • Lumia 550
 • Lumia 635
 • Lumia 640
 • Lumia 640 XL
 • Lumia 650
 • Lumia 950
 • Lumia 950 XL

De Lumia 950 is het vlaggenschip van Microsoft. Dit toestel is qua prestaties prima te vergelijken met de Samsung S7 en iPhone 7, maar qua prijs is de Lumia 950 een stuk goedkoper! De moeite waard om een over te stappen? Wij denken van wel. Je zal wel even moeten wennen, want het besturingssysteem werkt anders, denk aan Windows 10 op de computer. Maar voor veel minder geld heb je wel een telefoon die veel presteert.

Nokia Series

Geen behoefte aan alle functionaliteiten van een smartphone, maar wel altijd en overal bereikbaar zijn? Microsoft biedt met de Nokia Serie goede alternatieven voor de smartphone. Deze telefoons worden ook wel featurephones genoemd: Telefoons met veel handige functionaliteiten, maar zonder de functies die het internet biedt op een smartphone. Met de featurephones van Microsoft kun je prima bellen, sms’en en je agenda bijhouden. Daarnaast zijn ze meestal uitgerust met een (front) camera en sommige kunnen ook verbinding maken met internet. Dit gaat dan echter wel om zeer traag internet, waardoor de meeste apps hier niet op draaien. WhatsApp is in sommige gevallen beschikbaar!
Microsoft produceert dit soort telefoons onder de naam ‘Nokia’, wat dus betekent dat dit stevige telefoons zijn die logisch en snel werken. Door het kleine scherm en minder opties bij deze telefoons kan de accu wel een week mee! Voor een klein prijsje heb een ideale telefoon wanneer je geen behoefte hebt aan een smartphone.

 • Nokia 216
 • Nokia 222
 • Nokia 230
 • 108

Microsoft telefoon kopen

Overweeg je om een microsoft telefoon te kopen? Microsoft heeft telefoons voor alle budgetten. De telefoons in de Nokia-serie zijn de goedkoopste, dit zijn telefoons tot ongeveer €85,-. De Lumia-serie biedt smartphones in verschillende prijsklassen. Het duurste model is de Lumia 950, die kost ongeveer €330,-.