LG is een van origine Zuid-Koreaans bedrijf dat zich altijd bezig hield met chemie. Het bedrijf werd in 1947 opgericht en is zich in 1958 gaan specialiseren in elektronica. LG ging over tot de ontwikkeling van huishoudelijke apparatuur voor consumenten. Tegenwoordig is het bedrijf meer dan dat. Het levert naast apparaten als koelkasten, wasmachines en drogers ook televisieschermen en high-end smartphones. LG telefoons staan erom bekend mee toe doen in de top van de markt met sterke specificaties en mooie designs.

LG telefoon kopen? Vergelijk hier alle LG abonnementen

Over LG smartphones

LG telefoons zijn voorzien van beste specificaties. Iets minder dan de concurrentie, maar daar is de prijs dan ook naar. LG heeft een lijn met smartphones in het midden segment en enkele high-end modellen. De high-end modellen beschikken over een Android besturingssysteem en zijn in gebruik makkelijk en snel genoeg voor de meeste gebruikers. Het design is ook fraai afgewerkt en kan aardig mee in de huidige trend van mobiele telefoons vandaag de dag. LG mobiele telefoons zijn daarom ook een geschikte keuze als je iets minder wilt betalen dan de twee hoofdrol spelers in de markt (namelijk Apple en Samsung). Zeker wanneer je fan bent van het merk of het merk er helemaal niet toe doet, is dit een meer dan geschikte keuze.

Kenmerken van een LG telefoon

Een LG telefoon is een goede aankoop. Toch zijn er een paar punten die doorgaans als minder worden ervaren door de gebruikers van deze smartphones. Zo worden bij bepaalde modellen de accu’s soms snel heet en is de accuduur doorgaans van mindere kwaliteit dan die van andere mobiele telefoons. Ook maakt LG nog gebruik van LCD schermen waar de concurrentie vaak al LED gebruikt, hier zal waarschijnlijk snel verandering in komen. Daarnaast lopen ze met de processors nog altijd een stapje achter op de concurrentie. Toch is het een enorm goed toestel en laat de prijs je iets meer glimlachen. Die ligt namelijk iets lager dan vergelijkbare telefoons. De high-end LG telefoons zijn los van deze minpuntjes toch verrassend snel.

LG is een vernieuwend merk en heeft tegenwoordig ook modulaire smartphones. Hiermee kun je gemakkelijk en snel aanpassingen verrichten aan je telefoon. Zo kan je een professionele cameralens monteren in een handomdraai. Ook een accu vervangen als hij leeg is gaat binnen enkele seconden. De lege accu leg je vervolgens op een snel lader voor later gebruik. Of LG de eerste is met een modulaire telefoon is niet geheel duidelijk, de meningen zijn hierover verdeeld.

LG telefoon modellen

Hieronder de meest recente LG telefoon modellen:

  • LG G5
  • LG G$
  • LG G3
  • LG G Flex
  • LG Nexus 5X
  • LG K10
  • LG K8
  • LG V10
  • LG Bello II
  • LG Leon

LG telefoon kopen

Veel mensen kopen een LG telefoon, omdat zij bekendheid zijn met het merk. Gepaard met de prijs en de prima specificaties is dit een logische keuze. Een LG telefoon gaat erg goed mee in de top van de smartphone markt. De modulaire mogelijkheden kan ook de reden zijn tot het kopen van een LG smartphone. De mobiele telefoons zijn snel en beschikken over veel van de laatste snufjes zoals een vingerafdrukscanner, IPS scherm, gebogen randen en uitstekende camera kwaliteit met onder andere QHD. Een LG telefoon kopen is dus een prima keuze voor iedereen met enige interesse in het merk, maar ook voor iedereen die van een high-end toestel wil genieten tegen een zeer betaalbare prijs! Vergelijk de verschillende LG mobiele telefoons om te zien welk toestel het beste bij jou past.