Een Huawei telefoon is de juiste keuze als je wilt genieten van een degelijk toestel maar niet de hoofdprijs wilt betalen. Veel mensen geven natuurlijk de voorkeur aan een Apple iPhone of een Samsung telefoon vanwege het merk, de betrouwbaarheid, het design, platform en de uitgebreide specificaties. Huawei is daar slim op ingesprongen door een lijn met smartphones te maken die aardig in de buurt komen van deze 2 giganten in de wereld van mobiele telefoons. Het design van de high-end modellen van het merk zijn strak en de specificaties liegen er ook niet om. Het enige wat anders is betreft de prijs die doorgaans op kan lopen tot een paar honderd euro verschil ten opzichte van de high-end toestellen van Apple en Samsung. Ben je benieuwd en wil je meer weten over Huawei smartphones? Wij laten je hieronder meer zien over het merk, de kenmerken en de modellen op de markt.

Huawei telefoon kopen? Vergelijk hier alle abonnementen


Over Huawei smartphones

Huawei is al een lange tijd actief als bedrijf welke is opgericht in 1988 door de huidige CEO Ren Zengfei. Het Chinese telecombedrijf is voor veel mensen wellicht net een ontdekking, toch is Huawei al jaren actief en succesvol met name in het leveren van netwerkapparatuur in China maar ook in het buitenland. Hier verdienen ze de dan ook het grootste deel van hun omzet mee. Tegenwoordig wordt de naam Huawei onder steeds meer mensen bekender en richt het ook de pijlen op de telecommarkt. Door met krachtige en designvolle modellen op de markt te verschijnen voor een lagere prijs dan concurrenten (met name Apple en Samsung) zorgen ze ervoor dat steeds meer ogen zich richten op dit sterk groeiende smartphone merk. Huawei is met haar smartphones momenteel met name in China populair waar het jaarlijks met een stijgende lijn miljoenen mobiele telefoons over de toonbank ziet gaan. Hoe populair Huawei telefoons in Europa en dus ook in Nederland zal worden valt nog te bezien. Huawei toestellen wordt wel steeds populairder voor een bepaalde groep consumenten.

Kenmerken van een Huawei telefoon

De mobiele telefoons van Huawei laten zich vooral kenmerken in prijs. Veel van hun smartphones bevinden zich in het midden-segment maar ze zijn op dit moment steeds meer bezig ook gedegen high-end toestellen op de markt te brengen waarvan de P8 en P9 voorbeelden zijn. Deze Huawei telefoons beschikken over meer dan prima specificaties en kunnen aardig mee met de grootste concurrenten namelijk de nieuwste Apple iPhones en Galaxy S serie van Samsung. Er doen verhalen de ronde dat met name bij zwaar grafische applicaties het toestel wel een beetje kan haperen en het niet helemaal aan lijkt te kunnen. Wellicht een klein minpuntje voor echte die hards, echter voor de meeste gebruikers verwaarloosbaar. Verder beschikken de nieuwere modellen over een vingerafdruk scanner die zich niet op de voorkant maar aan de achterzijde van het toestel bevindt. Niet revolutionair maar best leuk gedaan daar waar de meeste smartphones met een dergelijk “touch id” deze aan de voorkant van het toestel hebben zitten.

Huawei telefoon modellen

P series (high-end)

Huawei Ascend P9 Lite
Huawei Ascend P9
Huawei Ascend P8 Lite
Huawei Ascend P8
Huawei Ascend P7

De P serie van Huawei bestaat uit high-end smartphones die over zeer uitgebreide specificaties beschikken. De modellen beschikken over nagenoeg gelijkwaardige specificaties als die van high-end toestellen van concurrenten Apple en Samsung. Wil je een toestel voorzien van prima specificaties en niet de hoofdprijs betalen, dan is een toestel in de P serie een goede keuze.

G series

Huawei Ascend G8
Huawei Ascend G6
Huawei Ascend G5
Huawei Ascend G3
Huawei Ascend G Play Mini

De G series vallen een beetje in het midden budget segment. De specificaties zijn goed genoeg voor huis, tuin en keuken gebruik. Ben je echter op zoek naar wat meer mogelijkheden dan kun je beter gaan voor de P serie.

Y series

Huawei Ascend Y3
Huawei Ascend Y5
Huawei Ascend Y6

De Y serie beslaan de budgetmodellen. Goed genoeg voor de simpele gebruiker, waar dan ook de prijs naar is. Niet geschikt voor mensen die veel met hun smartphones willen kunnen doen.

Huawei telefoon kopen

Ga je een Huawei telefoon kopen dan kun je ook nog even online vergelijken. Zo kun je snel zien wat op jou van toepassing is en welk model je hierbij kan kiezen. Een Huawei telefoon vergelijken kun je eenvoudig online doen waarmee je in 1 oogopslag alle kenmerken naast elkaar ziet staan. Hierdoor kun je eenvoudig en snel een keuze maken en het toestel naar keuze direct bestellen.