HTC is een Taiwanese smartphone producent. Het bedrijf is in 1997 opgericht door Cher Wang en Peter Chou. HTC heeft vroeger verschillende modellen telefoons gehad met uiteenlopende namen. Momenteel is de HTC bekend om haar Android toestellen en dan met name de One en Desire lijn. In 2012 zat het bedrijf nog flink in de problemen gezien de machtspositie die wordt bezet door concurrent Apple en Samsung. Deze 2 merken domineren de markt en HTC moest dus innoveren. In 2013 krabbelde het bedrijf weer een beetje op met name door nieuwe high-end smartphones op de markt te brengen in de toch al zwaar concurrerende markt. Ze doen tegenwoordige redelijk mee als het gaat om mobiele telefonie ook al kunnen ze niet tippen aan de absolute marktleiders.

HTC telefoon kopen? Vergelijk hier alle HTC abonnementen


Over HTC smartphones

Ondanks dat HTC niet echt mee kan met de merken als Apple en Samsung brengen ze toch een paar leuke modellen op de markt. Wil je een high-end toestel dan zal je 1 van de nieuwste modellen moeten kiezen om te krijgen wat je wilt. HTC biedt in de One en Desire series leuke smartphones voor een betaalbare prijs. Als je echt alles uit je HTC telefoon wilt halen dan kun je momenteel het beste kiezen voor de HTC 10. Deze is voorzien van de beste specificaties wat betreft HTC telefoons. De prijs is wel een stuk duurder en niet helemaal in balans met de prijzen van andere high-end smartphones op de markt met vergelijkbare verkoopprijs.

Kenmerken van een HTC telefoon

Nemen we de specifieke kenmerken van de HTC telefoon erbij dan kunnen we het volgende vaststellen. De HTC 10 heeft zo behoorlijk goede specificaties en beschikt over de meeste technologie die je ook op andere high-end smartphones vindt. Zo heeft hij een vingerafdrukscanner aan de voorkant van het toestel die redelijk goed werkt. Ook herkent de telefoon dat je hem pakt en gaat gebruiken en kun je vervolgens door dubbel te tikken op het scherm de telefoon activeren en acties uitvoeren. Door 2 keer naar beneden te swipen activeer je op het toestel, in geblokkeerde stand, de camera. Ook kun je andere swipe bewegingen maken voor verschillend acties. Hiervoor moet je dan wel weer soms de vingerafdrukscanner gebruiker om het toestel te ontgrendelen. Logisch, maar dit maakt het ook weer een beetje overbodig. Deze mobiele telefoon van HTC is verder mooi afgewerkt en over het geheel iets groter dan de concurrenten. Ook is het toestel vrij glad wat de grip wat minder maakt. De batterij zorgt er met een capaciteit van 3000Mah voor dat je meer dan voldoende accuduur hebt. Ook het geluid zit wel snor en dat is met name op een hoofdtelefoon of externe boxen goed te merken.

HTC telefoon modellen

HTC heeft een aantal verschillende modellen namelijk de:

HTC 10

HTC 10

HTC One Serie

HTC One A9
HTC One M9
HTC One M8

HTC Desire Serie

HTC Desire 820
HTC Desire 626
HTC Desire 620
HTC Desire 530

HTC telefoon kopen?

HTC heeft een paar leuke modellen die aardig meedoen met de top. Ben jij fan van HTC en wil je een HTC telefoon kopen? Zorg dan dat je goed kijkt naar wat op jouw van toepassing is. Ben je op zoek naar het beste toestel op de markt dan is dit momenteel de HTC 10. Ben je niet merk gebonden en wil je het beste toestel op de markt. Dan raden wij je aan te kijken naar een Apple of Samsung telefoon.