Honor is een telecombedrijf dat is opgericht om te voorzien in high-end toestellen tegen een lagere prijs dan de concurrentie. Het dochterbedrijf is weliswaar zelfstandig maar valt onder de telecomgigant Huawei, die zelf al enige tijd bekend is in de wereld van mobiele telefonie. De smartphones van Honor krijgen geen vermelding van het merk Huawei en het is dus een compleet eigen merk. Jeff lui, directeur van Honor, geeft aan dat ze de klanten willen voorzien van high-end smartphones met de insteek klanten hier niet teveel voor te laten betalen. Ook moet de klant keuze hebben uit verschillende modellen, iets waar ze dan ook volop mee bezig zijn. In Azië is het merk al wat langer op de markt en bekender onder de lokale bevolking. Of de invloed van deze nieuwe lijn van Honor effect zal hebben op de verkoopcijfers van het merk Huawei zal moeten blijken.

Honor telefoon kopen? Vergelijk hier alle Honor abonnementen


Over Honor smartphones

Honor komt met high-end smartphones op de markt die dus door de lage prijs in het voordeel moeten werken van de consument. Door kosten te drukken op verschillende gebieden willen ze de prijs zo laag mogelijk houden zodat ze meer klanten weten over te halen een Honor toestel aan te schaffen. Dit doen ze door geen enorme reclame uitingen in te zetten en op het gebied van marketing de kosten zo laag mogelijk te houden. Ook zal het merendeel van de Honor telefoons enkel en alleen op het internet te bestellen zijn en zullen de mobiele telefoons van Honor dus niet in de winkels liggen. Momenteel is Bol.com een bekende online winkel die de Honor telefoon levert. De telefoons kunnen aardig mee met andere high-end toestellen op de markt.

Kenmerken van een Honor telefoon

Het is duidelijk dat Honor zich laat kenmerken in prijs. Hiermee zetten ze hoog in en laten ze de concurrentie weten mee te willen doen en zo een marktaandeel te veroveren. De Honor telefoon zelf is verder van alle gemakken voorzien. Zo gaat de nieuwe Honor 7 dan ook mee in het rijtje van de nieuwste high-end smartphones van Apple en Samsung. Het opmerkelijke aan de nieuwe lijn smartphones van Honor is dat de vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel zit, daar waar de meeste toestellen op de markt deze aan de voorkant hebben zitten. De vingerafdrukscanner reageert supersnel en je kunt er naast het ontgrendelen van je telefoon ook mee swipen om verschillende handelingen te verrichten op je telefoon. Ook zit er aan de zijkant van het toestel een zogenaamde “smartbutton” waarmee je zelf kan instellen welke acties je hieraan koppelt. Ook zit er een infraroodpoort aan de bovenkant van het toestel waarmee je jouw Honor toestel als afstandsbediening kunt gebruiken. De accu die in de Honor 7 zit is behoorlijk te noemen in verhouding met de specificaties van het toestel. Hiermee beschik je over een wat langere accuduur dan gemiddeld, wat natuurlijk altijd mooi is meegenomen. Leuk is ook dat je een andere Honor telefoon op kunt laden door het inzetten van jouw eigen toestel. Zo kun je iemand helpen die met een lege telefoon zit en even snel op moet laden. Grafisch is het ook dik in orde en alles verloopt dan ook vloeiend en snel. Wat wellicht een klein nadeeltje is voor echte Android fans, is dat er op het toestel Android 5.0 Lollipop zit met daar omheen een EMUI schil van Honor. Hierdoor zijn er kleine verschillen te zien in het menu, andere icoontjes en eigen apps van Honor zelf. Voor de meeste gebruikers zal dit echter geen verschil maken.

Honor telefoon modellen

Honor heeft een lijn van high-end smartphones waarbij de laatste en nieuwste in de reeks mee gaat van concurrerende modellen in de markt. Modellen van Honor zijn de:

Honor 7
Honor 6+
Honor 6
Honor 5X
Honor 4X

Honor telefoon kopen

Wil je een Honor telefoon kopen leg hem dan naast andere high-end modellen en vergelijk wat de verschillen zijn. Ook kun je een Honor telefoon vergelijken met andere Honor telefoons. Zo maakt je altijd de juiste keuze