Een Google telefoon biedt alle gemakken die je van Google gewend bent! Denk hierbij aan een hoge gebruiksvriendelijkheid en hoge snelheid. Een Google smartphone draait op een Android besturingssysteem, wat een onderdeel is van Google zelf. Een Google telefoon werkt dus optimaal in combinatie met het eigen besturingssysteem! Google weet wat de klant wilt en heeft al haar functies op de wensen van de gebruiker aangepast. Dit laat het bedrijf zien in de Nexus-serie die het heeft ontwikkeld! Om de strijd aan te gaan met de grootmachten Apple en Samsung heeft het bedrijf sinds kort de Google Pixel op de markt gebracht. Een high-end toestel met een 5 inch-scherm en de beste mobiele hardware. Zo beschikt de Google Pixel on andere over zeer scherpe camera’s. Op een achterkant een camera met 12,3 megapixel en een frontcamera met maar liefst 8 megapixel! Tijd voor super scherpe selfies dus. Of Google de strijd van Apple en Samsung gaat winnen, moet nog blijken. Googles telefoons maken in elk geval een goede kans. Ben je geïnteresseerd geraakt in de Google Nexus of Google Pixel? In onderstaand overzicht hebben we alle telefoonabonnementen in combinatie met een Google telefoon voor je op een rijtje gezet. Wil je meer weten over de Google smartphone? Lees dan verder op deze pagina!

Google telefoon kopen? Vergelijk hier alle abonnementen!

Google Telefoons zijn momenteel NOG niet beschikbaar in Nederland.

Over Google smartphones

Google is in 2010 begonnen met het produceren van smartphones. De smartphones hebben hun plaats gevonden in de Nexus-lijn. De productie van de smartphone heeft het bedrijf in samenwerking gedaan met onder andere LG, Huawei, HTC en Asus. Waar deze bedrijven alles weten over de hardware van smartphones, heeft Google alle benodigde knowhow over de software in mobiele telefoons. Dit komt doordat het besturingssysteem Android onderdeel is van het bedrijf Google. Op deze manier kan Google haar besturingssysteem optimaliseren zodat het perfect werkt op de Google smartphone! Dit komt ten goede van de gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker, jij dus. Je kunt bijvoorbeeld met Android heel gemakkelijk foto’s van je telefoon op de computer zetten, zonder extra rompslomp rondom beveiligingssystemen die het werken extra omslachtig maken. Android is het meest gebruikte besturingssysteem voor devices over de hele wereld! Dit komt mede doordat android een open is besturingssysteem. Dit betekent dat het voor alle fabrikanten beschikbaar is om hun ontworpen devices op te laten draaien, functies hieraan toe te voegen of weg te laten.
Op Googles eigen telefoons is de puurste versie van Android terug te vinden. Hier staan dus enkel dingen op die Google interessant en belangrijk vindt. Dit is zeker niet vervelend, want Google kent haar markt ontzettend goed en is niet voor niets al jarenlang het machtigste bedrijf in de online marketing.
Na de ontwikkeling van vele modellen in de Google Nexus-lijn, heeft Google in 2016 haar eigen smartphone op de markt gebracht onder de naam Google Pixel en Google Pixel XL. Deze telefoons zijn geheel door Google ontworpen, dus ook de hardware.

Kenmerken van een Google mobiele telefoon

Google telefoons staan bekend om hun gebruiksvriendelijkheid door een passende versie van Android. Dit Android Systeem biedt veel specificaties en bruikbare apps. Zo zijn er in de Playstore een tal van handige communicatie- en spelletjes apps te vinden. Daarnaast zijn er ook veel apps op het gebied van productiviteit beschikbaar. Je kunt prima werken met de androidapps zoals Google Docs en Google Drive.

Google telefoon modellen

Google Pixel

  • Google Pixel
  • Google Pixel XL

De Google Pixel is het eerste toestel wat door Google zelf ontworpen is en daarmee direct het paradepaardje van het bedrijf. Dit toestel zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met de nieuwste modellen van Samsung en Apple. De prijzen van de Pixel en Pixel XL zijn vergelijkbaar met de prijzen van de Samsung S7 en iPhone 7.

Google Nexus

  • Google Nexus One
  • Google Nexus S
  • Google Nexus 10
  • Google Nexus 4
  • Google Nexus 5
  • Google Nexus 5X
  • Google Nexus 6P
  • Google Nexus 10

Deze telefoons heeft Google ontworpen samen met hardware fabrikanten. De prijzen van de nieuwste modellen binnen bij €300,-.

Google telefoon kopen

Ben je geïnteresseerd geraakt in een Google telefoon? Beoordeel dan welke telefoon het beste bij je past. Zit het fotograferen in je en leg je het liefst elk moment in je leven vast? Kies dan voor de Google Pixel. Met zijn eigen design is dit een zeer goede telefoon die zich echt onderscheid op het gebied van smartphone fotografie. Je betaalt hier echter ook een zeer hoge prijs voor.

Heb je een kleiner budget maar wil je evengoed genieten van het gemakt en de betrouwbaarheid die Google je met hun telefoons biedt? Kies dan voor een Nexus model. Deze modellen zijn iets goedkoper en je bent evengoed helemaal up-to-date met de nieuwste androidversies!