Apple heeft met de iPhone een soort submerk binnen de telefoon branche gecreeerd. Als je aan iemand vraagt die een iPhone 4, 5 of 6 bezit: wat voor soort telefoon hij/zij heeft krijg je als antwoord: “een iPhone”. Men zegt niet “een Apple telefoon”. Daarentegen wanneer je hetzelfde vraagt aan iemand met een Samsung telefoon zegt men: “ik heb een samsung” of “ik heb een Samsung Galaxy S7 Edge”. Iemand zegt minder snel: “ik heb een samsung”. Dit komt omdat Apple met de iPhone maar één telefoon lijn heeft die verschillende varianten heeft. Alle telefoons van Apple beginnen met iPhone. iPhone 4, iPhone 6s, iPhone 6S plus. Apple heeft één lijn en deze lijn genaamd iPhone, is het soort submerk geworden van Apple. Samsung heeft daarentegen meerdere lijnen maar focust zich de laaste jaren wel nog bijna alleen maar op de “Galaxy modellen” met de Galaxy S, Galaxy A, Galaxy J.

Over Apple & iPhone

Apple is opgericht in 1976 voor nieuwe Apple Macintosh computersystemen. Door de jaren heen is Apple zich zoals je gezien hebt ook gaan focussen op mobiele telefonie. De iPhone is één van de producten hiervan. Vergeet natuurlijk ook niet de iPad producten, de iWatch die steeds populairder wordt en de iPod producten die dienen als mp3 speler.

Nadat Apple in 1997 bijna failliet dreigte te gaan, heeft Microsoft 150 miljoen US dollar geïnvesteerd en is Apple sindsdien groeiend tot één van de meest waardevolle bedrijven op de wereld. Microsoft is vandaag de dag nog steeds aandeelhouder.

Apple telefoon kopen? Vergelijk onderstaand alle abonnementen


Waar staat de iPhone om bekend?

De iPhone is een zeer stabiele en gemakkelijk te bedienen mobiele telefoon. Deze telefoon is enorm populair onder zowel mannen als vrouwen. Veel bekende mensen ofwel celebrities zie je met een iPhone. Dit komt met name door het imago van het product / merk.

Als je een smartphone wilt kopen en voor eenvoud en simpelheid gaat is een iPhone ene uitstekende keus. iOs, het systeem waar de iPhone op draait, staat bekent om zijn eenvoud. Het is enorm simpel te bedienen en instellingen zijn gemakkelijk te vinden.

Mocht je echter onbeperkt mogelijkheden willen hebben met je telefoon die wel wat verder verstopt zijn in menu of instellingen? Dan is ene Android telefoon wellicht voor jou interessanter. Wij zien dat veel zakenmensen zijn overgestapt naar Android door o.a. gemakkelijke koppelingen met Google & de variatie in telefoons en modellen.

Apple telefoon modellen

De huidge Apple iPhone modellen zijn als volgt:

 • iPhone 2G
 • iPhone 3G
 • iPhone 3GS
 • iPhone 4
 • iPhone 4s
 • iPhone 5
 • iPhone 5c
 • iPhone 5s
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone 5 SE
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus

Zoals je kunt zien probeert Apple ben hun telefoon lijn de laatste jaren iets meer variatie te brengen binnen haar modellen. Dit doet het bedrijf om een grotere doelgroep te bereiken.

De “S” modellen

De modellen met een “s” zijn in principe dezelfde modellen als het getal ervoor, alleen is dit een geupgrade versie betreffende hardware. Deze modellen zijn ietsje sneller en iets meer geoptimaliseerd als hetzelfde model zonder “s”.

De nieuwe “Plus” telefoons

Deze zijn nagenoeg hetzelfde als het model zonder “plus” alléén het “Plus” model heeft een stuk groter scherm. Deze modellen vallen zelfs in de categorie “Phablet”. De benaming van een kruizing tussen telefoon en tablet.

iPhone kopen

Wil je een iPhone kopen? Wanneer je een iPhone wilt kopen moet je jezelf als eerste afvragen: Wat is mijn budget? Tegenwoordig heeft Apple namelijk verschillende modellen met verschillende hoeveelheden aan geheugen. Wanneer je geen oneindig budget hebt, is het vaak verstandig om één of twee versies onder de nieuwste iPhone te zitten.

Tot slot heeft Apple tegenwoordig ook het SE model in het leven gebracht met de iPhone 5SE als eerste versie. Dit is een geupgrade versie van de iPhone 5, maar niet zo duur als de iPhone 6. Deze modellen kunnen ook worden gezien als “budget” variant. Hetzelfde geld voor alle komende “SE” modellen.