Kies jij voor een Alcatel telefoon? Dan kies je voor een mooi telefoontje voor een betaalbare prijs! De nieuwste modellen van Alcatel worden steeds luxer maar de prijzen blijven laag. Zeer aantrekkelijk wanneer je op zoek bent naar een goed en goedkoop telefoontje, of misschien wel een goede deal voor je eerste mobiele telefoon!

Alcatel telefoon kopen? Vergelijk hier alle abonnementen!

Over Alcatel smartphones

Alcatel is van origine een Frans bedrijf. Na meerdere overnames heeft het bedrijf ondertussen haar plek gevonden in de markt. Het bedrijf heeft een tijdje geprobeerd mee te spelen in de markt voor high-end telefoons, maar kon de concurrentiestrijd met grotere spelers niet aan. Alcatel richt zich nu vooral op het budget segment. Dit is een grote markt onder vooral jongeren en mensen met lagere tot gemiddelde inkomens. De smartphones van Alcatel bieden daarom veel standaard functies. De toestellen draaien op Android, waar Alcatel haar eigen draai aan heeft gegeven. Voor de meeste functies kun je terecht bij de standaard apps van Android ofwel Google. Android is namelijk een onderdeel van Google en heeft daarom veel mogelijkheden om de klant in haar wens te voorzien. Daarnaast heeft Alcatel een aantal eigen apps. Bijvoorbeeld Alcatel zit hier prima op haar plek en biedt goede alternatieven voor de duurdere mid-end of high-end smartphones.

Kenmerken van een Alcatel telefoon

Alcatel kenmerkt zich door de scherp geprijsde telefoons die het merk aanbiedt. Tegenover deze scherpe prijs staan echter mobiele telefoons van goede kwaliteit. Door de (meestal) plastic behuizing en het simpele design kan Alcatel de prijs van de duurdere en goede software goed compenseren. Zo is de uitstraling misschien wat simpel, maar intern het is een prima toestel. Daarnaast zijn de telefoons mede door het Android besturingssysteem erg gebruiksvriendelijk.
De telefoon is vooral geschikt voor mensen die een goedkope telefoon zoeken, maar wel gebruik willen maken van functies zoals Internet, apps uit een uitgebreide Playstore, een redelijke camera en touchscreen.

Alcatel telefoon modellen

Populaire modellen van Alcatel zijn de Idol en de Pop serie. Ook is de Hero een populair model en sinds september 2016 wordt het rijtje aangevuld door de Alcatel Shine Lite. Voor dit model stapt Alcatel over naar een metalen behuizing met een luxe uitstraling.
Hieronder hebben we een aantal populair Alcatel telefoon modellen voor je op een rijtje gezet:

 • Alcatel PIXI 4 (4)
 • Alcatel PIXI 4 (5)
 • Alcatel PIXI 4 (6)
 • Alcatel 2035X
 • Alcatel 2045X
 • Alcatel Pop 4
 • Alcatel Pop 4 PLUS
 • Alcatel Pop 4S
 • Alcatel Idol 4
 • Alcatel Idol 4S
 • Alcatel Shine Lite

Op de productpagina’s gaan we verder in op de verschillende modellen. Klik op een model om hier meer over te lezen.

Alcatel telefoon kopen

Overweeg je om een Alcatel telefoon te kopen? Dit zou een goede keuze voor jou kunnen zijn wanneer je op zoek ben naar een goede budget telefoon! Voordat je een keuze maakt zul je je even goed moeten inlezen over de verschillende modellen. Dat kan op onze site. Ook doe je er goed aan om via de vergelijker een aantrekkelijke deal te vinden. Vul aan de linkerkant van de vergelijker in hoeveel belminuten, sms’jes en MB’s jij denkt te gaan gebruiken en er rolt vanzelf een goed aanbod voor je uit!