Een mobiele telefoon gaat meestal gepaard met een mobiel abonnement. Welke abonnementen zijn er voor jou aantrekkelijk? Welke smartphones ofwel mobiele telefoons zijn er per abonnement beschikbaar? Of welke abonnementen zijn er beschikbaar bij de telefoon die jij graag wilt hebben? Wij helpen je naar het beste antwoord op al deze vragen.

Mobiele abonnementen

Wanneer je een mooie, nieuwe en dus dure smartphone wilt kopen is vaak een telefoon abonnement “the way to go”. Telefoon abonnementen zijn erg populair in Nederland aangezien nieuwe smartphones van bijvoorbeeld iPhone of Samsung wel rond de 700 tot wel 1000 euro kunnen kosten. Een mobiel abonnement spreidt deze hoge kosten geleidelijk uit gedurende de contract periode. De meest gangbare contractperiode is een twee jarig contract. Echter zien wij dat de eenjarige abonnementen een stuk populairder zijn geworden. Dit komt met name door het feit dat de technologie en ontwikkeling van mobiele telefoons dusdanig snel gaat, dat meer mensen kiezen om na een jaar al te wisselen van smartphone.
Let wel op dat bij eenjarige abonnementen er vaak extra eenmalige kosten bij komen. Dit bedrag moet in een keer worden voldaan, direct tijdens de aankoop.

Welk mobiele telefoon abonnement het beste bij mij?

Als je nog niet weet welke mobiel het beste bij jou past, kun je jezelf het beste als eerst de volgende vragen stellen:

  • Welk maandelijks budget heb ik maximaal over voor een mobiel abonnement?
  • Wat voor eisen stel je aan de kwaliteit van de camera?
  • Wat voor operating systeem wil je liever? Bijvoorbeeld Android of iOS (iPhone) of Windows Mobile?
  • Welke eisen stel ik aan de technische snelheid specificaties?
  • Wil ik gebruik maken van 4G netwerk? Moet mijn telefoon deze optie hebben?
  • Wil ik een telefoon met NFC? Near Field Communication?
  • Heb ik een voorkeur naar een bepaald netwerk? KPN, Vodafone, T-mobile?
  • Hoeveel Belminuten heb ik minimaal nodig?
  • Hoeveel data heb ik maandelijks nodig? Wil ik wellicht een abonnement met onbeperkt internet?

Met de antwoorden op deze vragen kun je de filter invullen waarna er verschillende telefoons worden getoond die gefilterd zijn aan de hand van jou wensen en behoefte.

Mobiele abonnementen vergelijken

Wanneer je telefoon abonnementen wilt gaan vergelijken moet je rekening houden met de vragen uit de bovenstaande lijst. 80% van de mensen gebruiken vergelijkingswebsites telefoon vergelijkingen. Natuurlijk kun je ook vergelijken in de lokale telefoon winkel, maar dit heeft een groot nadeel. Veel fysieke winkels hebben geen compleet aanbod. Voor fysieke winkels is het bijna onmogelijk om alle mobiele telefoons en smartphones te koppelen aan alle verschillende abonnementen bij alle providers.

MobieleTelefoon.net heeft een compleet overzicht en toont complete vergelijkingen dat alle abonnementsvormen van alle providers en alle webshops in Nederland!

Goedkoop telefoon abonnement

Ook wanneer je een goedkoop telefoon abonnement wilt afsluiten ben je bij MobieleTelefoon.net bij het goede adres. Filter gewoonweg op “prijs” binnen de filter opties en de alle goedkope telefoon abonnementen komen tevoorschijn.

Providers

Op MobielTelefoon.net proberen wij alle providers te integreren en te vergelijken. Dit betekent dat onder andere de volgende providers bij ons te vinden zijn: KPN, Vodafone, Telfort, T-mobile, Robin Mobile, Simyo, Ben, Hollandsnieuwe, Tele2 en Ziggo.

Iedere provider in Nederland heeft een eigen focus en eigen unieke mobiele aanbiedingen met eigen gedefinieerde abonnementen. Mede door al deze verschillen is het meestal erg rendabel om alle mogelijkheden te vergelijken. Vergelijken resulteert dus in de meeste gevallen direct tot besparen!