Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

Mobiele telefoon traceren

Wanneer je mobiele telefoon kwijt of gestolen is, is dat natuurlijk heel erg vervelend. Niet alleen zit je onthand omdat je even geen toestel hebt, het kan ook gaan om diefstal. Buiten het feit dat niemand aan jouw toestel moet zitten, staan er vaak ook veel gegevens op. Je wilt je telefoon terug, maar ook voorkomen dat deze gegevens niet in verkeerde handen vallen. Ben je jouw telefoon kwijt en kun je hem echt niet vinden, dan kun je jouw mobiele telefoon traceren. Dit als je van tevoren een aantal dingen hebt ingesteld. Ook als je telefoon gestolen is kan je aan de hand van standaard functies op jouw toestel deze lokaliseren. Traceren van je simkaart is echter niet mogelijk. Wil je weten welke stappen je kunt nemen om jouw mobiele telefoon te traceren? Lees ze hieronder!

Je mobiele telefoon laten traceren door de politie

Je kan jouw telefoon kwijt zijn om verschillend redenen. Belangrijk is dat bij diefstal je aangifte doet bij de politie. Deze zal om je IMEI nummer vragen en kunnen nog een poging wagen je telefoon op te sporen.

Je telefoon zelfstandig traceren

Dit is merk- en besturingssysteem gebonden. Er zijn verschillende opties. We laten je hieronder zien hoe dit werkt met een iPhone, Android smartphone of Windows Phone toestel.

Terugvinden van iPhones met iOS

Als je een iPhone hebt, dan kun je gebruik maken van “Vind mijn iPhone”. Hiervoor moet jouw telefoon wel gekoppeld zijn met iCloud. Je kan dan naar iCloud.com gaan en je telefoon op afstand lokaliseren. Je kan ook een alarm signaal af laten gaan wat handig is om het toestel in de buurt op te sporen, of een dief te laten schrikken en andere mensen erop te attenderen.

Android toestellen traceren

Bij Android is het mogelijk bij “Google instellingen” en dan vervolgens “Beveiliging” Android Apparaten Beheer in te schakelen. Hiermee kun je het toestel op afstand traceren en jouw mobiele telefoon gegevens ook wissen. Dit als er sprake is van diefstal en deze wellicht in verkeerde handen vallen. Je telefoon wordt dan terug gezet naar fabrieksinstellingen. Je kan ook bellen naar het toestel, een berichtje sturen of een wachtwoord instellen, hiervoor moet je echter gebruik maken van de Android Apparatenbeheer App. Ook zal je voor beide gevallen een Google account moeten hebben aangemaakt die je kan gebruiken om al deze stappen uit te voeren.

Windows Phone opsporen

Een Windows Phone is ook te traceren. Je moet hier dan vanzelfsprekend wel een Microsoft account op hebben staan. Hiermee kan je dan vervolgens de telefoon lokaliseren, vergrendelen en bellen.

Werkt dit ook met een toestel zonder abonnement?

Het maakt niks uit of je een mobiele telefoon met abonnement hebt of een prepaid toestel. Je gaat namelijk je mobiele telefoon traceren. Dit wordt dus gedaan aan de hand van een account bij iCloud, Google of Microsoft. Op deze manieren kun je op afstand bijna alles doen met je telefoon om deze terug te krijgen of te blokkeren voor ongeautoriseerd gebruik. Heb je geen van deze zaken ingesteld op jouw telefoon, dan wordt het een lastig verhaal. De kans om je telefoon dan terug te vinden is zo aanzienlijk kleiner. Bij diefstal aangifte hiervan doen bij de politie moet je sowieso doen, maar is dan ook in dit geval nog één van de laatste mogelijkheden om jouw verloren toestel terug te krijgen.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twee × vijf =