Mobiele Telefoon Nieuws
Written by Merel

Mobiele telefoon inboedelverzekering

Als je een mobiele telefoon inboedelverzekering hebt, dan ben je gedekt voor een aantal zaken. Dit kan gaan om verlies, diefstal of schade. Als je een inboedelverzekering hebt, kan het zijn dat je ook verzekerd bent voor schade aan jouw mobiel. Wil je dit zeker weten, lees dit dan na in je polisvoorwaarden. Het kan interessant zijn mobiele telefoons en andere apparaten, zoals iPads en MP3-spelers te verzekeren met een aanvullende dekking. Ook is het in bepaalde gevallen handig een mobiele telefoon verzekering af te sluiten bij je abonnement. Je zal dus echt moeten kijken wat onder een bepaalde verzekering valt en dus gedekt is. Lees hieronder meer over verzekeringen omtrent jouw mobiele telefoon.

Dekking mobiele telefoon met inboedelverzekering?

Als je een mobiele telefoon inboedelverzekering hebt, ben je meestal gedekt tegen standaard zaken. Als de telefoon in of om het huis schade oploopt door bijvoorbeeld brand of jouw mobiele telefoon wordt gestolen, zal de waarde van de telefoon worden vergoed. Je kan echter ook andere schade oplopen zoals een kapot scherm doordat het toestel valt. In dit geval is de schade meestal niet gedekt tenzij je hiervoor extra verzekerd bent. Ook schade door de schuld van een ander wordt in eerste instantie verhaald op de aansprakelijkheidsverzekering van de schuldige. Als je er zeker van wilt zijn dat je altijd kan rekenen op jouw verzekering dien je verzekerd te zijn tegen al dit soort zaken. Je kan ook zelf nog een andere verzekering afsluiten.

Mobiel verzekeren bij abonnement

Vaak kan je bij het afsluiten van jouw abonnement ook gelijk een verzekering afsluiten. De meeste mensen doen dit niet, omdat dit extra geld kost. Toch kan het in bepaalde gevallen interessant zijn. Als een telefoon heel intensief wordt gebruikt of er onbesuisd mee wordt omgegaan, kan je zomaar een kapot scherm oplopen. Zeker als je vaak met je telefoon gooit. Denk dus bij het afsluiten van een nieuwe abonnement goed na of je een verzekering nodig hebt.

Verlies, diefstal of schade door brand, neerslag of storm

Dit soort zaken zijn vaak standaard gedekt bij een mobiele telefoon inboedelverzekering. Je betaalt hier meestal niet veel voor per maand. Kijk in jouw inboedelverzekering of je bent gedekt voor je mobiel of sluit er een af, indien gewenst.

Verzekerd voor een kapot scherm

Als je een mobiele verzekering afsluit, kun je vaak kiezen wat je hier allemaal in op wilt nemen. Voor een kleine meerprijs kun je extra risico’s meeverzekeren. Zoals een kapot scherm, wat niet standaard verzekerd is maar voor een kleine meerprijs kan worden meegenomen.

Extra dekking tegen waterschade, afkoop eigen risico en leentoestel

Ook waterschade en het afkopen van eigen risico zijn opwaarderingen, vaak krijg je bij dit soort upgrades ook de beschikking over een leentoestel. Handig als je telefoon wat langer weg is voor reparatie. Zo zit je nooit onthand en kan je gewoon alles op jouw mobiel blijven doen.

Heb ik genoeg aan een mobiele telefoon inboedelverzekering?

Of je genoeg hebt aan een standaard mobiele telefoon inboedelverzekering, zal je zelf moeten beoordelen. Wanneer je telefoon niet veel waard is, is een verzekering soms niet rendabel. Dan kun je beter een nieuwe mobiele telefoon kopen. Met bovenstaande handvatten kun je een redelijke inschatting maken voor jouw verzekering. Veel mensen zullen geen behoefte hebben aan een verzekering voor mobiel. Dit omdat er vaak niks gebeurt en er ook regelmatig van toestel wordt gewisseld. Toch kan het in bepaalde gevallen heel erg handig zijn. Denk er dus goed over na of je gaat voor de standaard garantietermijn, mobiele telefoon inboedelverzekering of toch een verzekering die alles dekt.

Geef een antwoord

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + vijf =